Lost Voice GuyFoto: VIDA PRESS
Tele
4. juuni 2018, 11:25

VIDEO | Briti talendisaate võitjaks kuulutati kõnevõimetu koomik (3)

Briti talendisaate "Britain's Got Talent" 12. hooaja võitjaks krooniti pühapäeval tserebraalparalüüsiga koomik Lee Ridley, kes kasutab suhtlemisel kõnesüntesaatorit. Kõnevõimetuse tõttu valis 37aastane Lee oma artistinimeks Lost Voice Guy ehk Kadunud Häälega Kutt.

Ridley jõudis finaali koos teise koomiku Robert White'i ja 60aastase laulja Donchez Dacresiga, kuid suurem osa telefonihääletusel osalenud 2,5 miljonist televaatajast kuulutas oma lemmikuks just Kadunud Häälega Kuti, kes viskab oma etteastetes oma invaliidsuse üle nalja. 

Kogu elu Newcastle'is elanud Ridleyt, kes alustas oma naljasõuga tuuritamist 2012. aastal, on kiidetud pealehakkamise eest. Sotsiaalmeedias nimetatakse teda puuetega inimeste inspiratsiooniks. Lee on lõpetanud ülikooli ajakirjanikuharidusega, saanud ka magistrikraadi ning töötanud aastaid kohalikes ajalehtedes. 

Briti talendisaate lemmiku jõudmine finaali sattus eelmisel nädalal ohtu, kui Lee oma hotellitoas õnnetult kukkus ja nägu vigastas. Kuid koomik naasis võidukalt lavale ning viskas oma vermelise ja plaasterdatud näo üle nalja.

"Tundsin end pärast eelmise nädala saadet rokkstaarina. Aga kuna mul kulub arvuti abil inimestega suhtlemiseks nii palju aega, ei jõudnud ma piisavalt kiiresti nende dringipakkumistest keelduda. Nii et selleks ajaks, kui ma ei ütlesin, olid nad mulle juba napsi ostnud. Nii ma õhtu lõpuks uppi käisingi!"