Rein RannapFoto: Teet Malsroos
Üritused
4. juuni 2018, 01:31

Rein Rannap: Uudo on lihtne naabripoiss, Sissi rohkem kunstniku tüüpi (29)

„Ma arvan, et Uudole tõi võidu inimlik faktor. Ta oskab tohutult vabalt ja loomulikult inimestega suhelda,” sõnab Rein Rannap, et „Eesti otsib superstaari” seitsmenda hooaja võitjale Uudo Sepale (21) on omane ebaeestlaslik siirus ja avatus. „Väga sageli on võitnud selle saate noormehed, sest mulle tundub, et hääletajad on just tüdrukud. Isegi kui neid pole arvuliselt ülekaalus, hääletavad nad rohkem kordi.”

Rannap usub, et Uudot on ees ootamas väga äge karjäär. „Lauljana on ta eestikeelne ja -meelne ning maarahvaga suhtlev, nagu meil on teistes põlvkondades olnud,” võrdleb muusik uut superstaari Ivo Linna, Tõnis Mägi ja Jaak Joalaga. „Võib-olla saab temast isegi sõumees televisioonis. Paistab, et rääkimine ja suhtlemine tuleb tal hästi välja. Mulle tundus, et Uudol on näojoontes sarnasus Kristjan Jõekaldaga, äkki ta hakkab isegi saatejuhiks,” mõlgutab Rein mõtteid.

„Eestis ei ole probleem mitte heade lauljate pealekasv, me oleme ju laulurahvas. Igal aastal uue superstaarisaate hooaja tulles mõtlen, et mis jama see on, kust need uued lauljad nii kiiresti peale tulevad. Aga tulevad ja väga palju, see näitab ikkagi meie rahva musikaalsust. Kuid Eestis on puudu mänedžerid, agendid, produtsendid – muusikaäri, mis paneks kõik ringi käima. Võitjale tuleb see masinavärk ilmselt taha, aga elu on näidanud, et teise koha artistid on sageli ära kadunud,” sõnab Rannap.

Uudo näol on tegu ülimalt siira ja vahetu inimesega. Seda, et liigne negatiivsus Uudot mõjutama hakkaks, muusik ei arva. „Ma usun, et Uudo saab hakkama, ta ei paista nii nõrguke välja. Inimestele just sümpatiseerib, et ta reageerib enne, kui mõtleb. Kõik näevad, et ta pole seda enne kaalutlenud, vaid ta päriselt ongi lihtne ja sõbralik naabripoiss.”

Hoiab pöialt ka kunstniku tüüpi Sissile

Pühapäevase finaali põhjal meeldis Rannapile rohkem Sissi. „Tean lugu „Free Fallin'” hästi ja minu kujutluses on see natukene teistsugune,” räägib muusik, mis sai tema poolehoius Uudole saatuslikuks. „Laul ei ole küll nii sügav, aga selles on mingi valulikkus, mis suures sõus ja tulede säras läks minu meelest natukene kaduma,” põhjendab ta.

„Sissi on rohkem kunstniku tüüp, kes on loomult mulle lähedasem. Ta elab oma loomingulises fantaasias ja jääb tavakuulajale ja -vaatajale võib-olla natukene kõrgemaks. Kui vaadata laiemalt, võiksid Sissi tiivad kanda teda ka Eestist väljapoole. Ta võiks esindada Eestit Eurovisionil ja esineda üle maailma. Sissi ei ole eestlaslikult kinnine ja häbelik, vaid temperamente,” ennustab Rannap ka superstaarisaates teiseks jäänud neiule suurt edu.

Rein loodab, et Sissi leiab kontakti muusikaäri oskustöötajatega, kes ütlevad talle, mida ja milleks teha. „Tänapäeval ei saa artist enam sellega ise hakkama. Tal võib küll väga tore perekond taga olla, nii ema tantsusammude kui isa vokaali mõttes, aga muusikatööstuses läbilöömiseks läheb vaja väga tugevat ja professionaalset mänedžeri,” loodab Rein, et Sissi leiab inimese, kes suunab tema talenti rohkem inimeste teadvusesse.