Tele

AASTA TELESERIAAL 2018 | "ENSV" režissöör Ain Mäeots: varem on meid süüdistatud nõukaaja nostalgias (9)

LISA KOMMENTAAR

Noored...4. juuni 2018, 08:19
...ei ole nõukogude võimu ajal elanud. nad ei tea sellest ajast midagi.Mina olen elanud ja ütlen,et see praegune liit on kordi hullem. Isegi lehm tapetakse maha Brüsseli käsul.Inimesed ei saa enam ise midagi mõelda ega teha,kõik käsud tulevad kusagilt kaugelt,kes ei tea meie elust ega olust tuhkagi.Nõmedamat asja annab välja mõelda.Pettumus Eesti Vabariigist on oi,kui suur.
Ülle3. juuni 2018, 22:18
Olge tänatud ENSV tegijad! Mulle tõesti on see väga meeldinud. Näitlejate valik on super, nii mahlakad kujud. Tore kui jätkuks! Porisejatest ei saa aru, kas nad ikka pole veel leidnud nuppu kanalit vahetada või hoopis ramatut lugeda.
Andres2. juuni 2018, 22:05
Mäeots, kas ninaalune on tolmust puhas? Kunagi andsid oma parõõga üles enda nime puhtaks pesemiseks. Häbihäbi. Seda ei unustata. Parõõga on alamklass, aga teda ei reedeta, ütle, et suvalise käest ostsin. Mäeots müüs maha. Karma is the bitch.
Mõtiskleja2. juuni 2018, 11:33
Seriaalil poleks viga midagi kui ta noortele ei annaks valet , isegi väga valet informatsioooni nõukogude ajast. Seriaali vaadates tundub tolleaegne elu mingi palagan ja inimesed on sellised , et üks naiivsem kui teine.
kah mõtisklenu3. juuni 2018, 17:12
No see seriaal on mõeldud komöödiana ja eks sellepärast see palagan ka. Mind häiris rohkem see, et sahkerdajast perepoega ja kliente pidevalt petvat baaripidajat oli näidatud toredate ja lõbusate inimestena, justnagu nii olekski pidanud tol ajal elama. Reaalsuses oli selliste näol tegemist ikkagi halastamatult südametunnistuseta ja ebaausate inimestega, arvaku ise nad endast kui hästi tahes. Näiteks joogi võltsimine baarides ja restoranides polnud mitte mingisugune Nõukogude Liidu õõnestamine, vaid kõige labasem vargus kaaskodanike arvelt, kes polnud niisugust kohtlemist millegagi ära teeninud. Pereema Sirje sinimustvalge isa poleks nõukaajal mingit riigivastast pulli teha üritanud - vanad mehed olid elu näinud ja hoidsid madalat profiili, et mitte endale ja eriti oma perele häda kaela tuua.
Üldiselt keskenduti seriaalis tarbimisele ja moekate asjade hankimisele ning ei näidatud selle kõige keskel ka erilist töötegemist. Noorem põlvkond saab signaali, et nõukaajal keegi tööd ei teinud ja palka sai niisama. Tegelikult püüdis igaüks veel midagi lisaks teenida, maal kasvatati loomi ja köögivilja, linnas olid majaomanikel kasvuhooned lillede jaoks, osavamad teenisid lisa õmblemise või muu oskustööga jne. Tol ajal maksuametit praegusel kujul ei olnud ja igaüks kasutas vaba aega millegi kasulikuga tegelemiseks, sest taheti ju ka autot, suvilat või kooperatiivkorterit. Enamik ausalt muidugi.
Sirje-taolised parteilased olid muidugi olemas, need, kes ei teinud seda südamega, vaid olid parteis sellepärast, et juhtival töökohal sai head palka, aga selleks pididki parteisse astuma. Praegune karjerism ei erine sellest mingilgi määral, ehk on veel hullemgi.
vana toriseja1. juuni 2018, 21:49
Võrreldes mõne teise seriaaliga lausa pärl. Edu jätkamisel.
Vene ajal oli elu umbes samahea kui selles tekstis :1. juuni 2018, 18:33
Miks tapeti Muammar Gaddafi? * Nicolas Sarkozy laenas valimiskampaaniaks üle $50 miljoni, mida ei suutnud tagasi maksta * Riigis oli hea elujärg ja majanduslik õitseng * * Igaühel oli õigus elamispinnale: * * * Kinnisvaraäri ja vahendus oli keelatud * * * Intressivaba laen korteri ostmiseks * * * Noorpaar sai pere rajamiseks $64000 elamispinna soetamiseks * * * Korterti üürimine tasuta * * * Tasuta elekter * Üliodav bensiin, 1 liiter maksis $0.14 * Tasuta haridus ja meditsiin * Sünnitoetus vanematele $5000 * Lastetoetus $1000 aastas * Minimaalne töötukindlustus $730 * Sulges riigis NATO baasid * Medõe palk alates $1000 * Ühekordne äri alustmise toetus $20000 * Madalad maksud ja lõivud * SKP elaniku kohta $14000 * Õppimine välismaal riigi toega * Osa ravimeid tasuta * Ravimite võltsimine karistatav surmanuhtlusega * Kuiv seadus * Riigi toetus auto soetamisele 50%, sõjaväelastel 65% * Võimule saades lõi riigist välja rahvusvahelised suurkorporatsioonid * Keskmine eluiga riigis kasvas tema võimu ajal 51.5 aastalt 74.5 aastale * Muutis Liibüa sõltumatuks rahvusvahelistest pankadest ja tema eeskujul tahtsid seda teha veel 12 nö araabiamaad.
elektrit saab tasuta blogi1. juuni 2018, 18:32
Vene ajal oli elu turvaline ja rahulik,polnud kodutuid ja puudust kannatavaid inimesi. Inimesed olid haritud ja kultuursed. Sel ajal polnud kusagile kiiret,polnud pangaorjust s.o. ei pidanud maksma eluaseme laenu n.n. Elu asemel laenu jpms. Elu oli umbes selline kuis tekstis "Miks tapeti Muammar Gaddafi ?"
hähh2. juuni 2018, 14:47