René Vilbre
Inimesed
1. juuni 2018, 16:03

PARIM EESTI FILM 2018 | "Klassikokkutulek 2" režissöör René Vilbre: eneseirooniline must huumor on vist eestlastele mokka mööda (2)

Aasta parima Eesti filmi tiitliga pärjatud komöödia "Klassikokkutulek 2" režissöör René Vilbre jaoks tuli auhind suure üllatusena.

"Kuna tegeleme hetkel väga aktiivselt juba uue filmi ettevalmistamisega, siis ei olnud keset proove ja võttepaikade valimist mahti sellele mõeldagi," räägib hittfilmi "Klassikokkutulek 2" režissöör Rene Vilbre.

Sellist tunnustust peab mees oluliseks. "Filmi tehakse eelkõige vaatajale. Iga tegija loodab, et tema loominugut tullakse kinno vaatama. Meil on selles suhtes vedanud, et meie film on tõesti inimesed üle aastate kinno toonud," on Vilbre rõõmus. "See auhind on publikuauhind, see ei kuulu mulle, vaid kõigile neile peaaegu 160 000 inimesele, kes filmi kinodes vaatamas on käinud. Suur tänu neile!"

"Filmi edu ei ole kunagi ette teada," tunnistab Vilbre. "Ausalt öeldes olin ma üpris kindel, et esimene osa jääb ka viimaseks. Kui keegi oleks mulle kolm aastat tagasi öelnud, et hakkan ka kolmandat tegema, oleksin ütlejat tiba segaseks pidanud. Ma ei tea, mis on selle filmi fenomen. Tõesti ei tea. Eneseirooniline must huumor on vist eestlastele mokka mööda," arvab mees.

Filmirežissöör kergitab pisut saladuseloori ka kolmandalt filmilt, mille pealkiri on "Klassikokkutulek 3: ristiisa". "Kolmas osa seob kokku kõik lahtised otsad ja vastab paljudele küsimustele, mis kahes eelmises õhku on jäänud." Laiemas plaanis räägib 2019. aastal valmiv film peresuhetest, kärgperendusest ja suhtumisest vanainimestesse. "Keskeakriis hammustab üha valusamini."

"Kui esimene film keskendus Maidu karakterile ja teine rääkis Genka karakteri loo, siis kolmanda loo põhitegelaseks on Ago karakter Andres," tutvustab filmi režissöör. "Andresele saabub ühel päeval külla tema eksnaine oma uue mehe vastsündinud lapsega ning palub Andrese nende lapse ristiisaks. Siit algab Andrese ja tema kahe sõbra ristikäik, ristisõda ja ristiseiklus läbi sisemiste kahtluste ja põdemistega filmi lõpu poole. Tuleb ette üsna jahmatavaid olukordi," lubab režissöör.