Andrea ConstandFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
1. juuni 2018, 10:02

Bill Cosby ohver: „Olin vedel kui nuudel ...“ (6)

Andrea Constand on tundis end õhtul, mil Bill Cosby ta uimastas ning talle kallale tungis, vedela nuudlina. Seda pihtis tippkoomiku ohver esimeses Cosby kohtumõistmise järgses intervjuus.

Häbistatud Cosby (80) mõisteti eelmisel kuul süüdi Constandi uimastamises ja seksuaalses kuritarvitamises, mis oli aset leidnud 2004. aastal tema Pennsylvania kodus.

Constand meenutas saates "Dateline", et koomik, keda ta pidas oma sõbraks ja mentoriks, oli andnud talle lõõgastuseks kolm sinist tabletti, mis olid temalt röövinud liikumis- ja kõnevõime. "Ta ütles, et need tabletid on mu sõbrad. Võta aga sisse," rääkis Constand täna õhtul täispikkuses eetrisse jõudvas esimeses avalikus intervjuus üle 13 aasta.

"Võtsin tabletid sisse, sest uskusin, et need aitavad mul veidi lõõgastuda."

Poole tunni pärast märkas Andrea, et ei suuda korralikult rääkida. Cosby aitas ta diivanile pikali ning kuritarvitas teda seksuaalselt. 

"Mõistus ütleb mulle: "Liiguta oma käsi. Viruta jalaga. Saad sa midagi teha? Ma ei taha. Miks see inimesene seda teeb?" Ja ma ei suuda mitte midagi teha, mitte kuidagi reageerida," rääkis Constand oma abitust seisundist. "Nii et ma olin vedel. Olin vedel nuudel." Ta rääkis, et oli kord teadvusel, kord mitte. "Nutsin sisimas."

Mitu tundi hiljem ärkas Constand ja mõistis õudusega, mis temaga oli juhtunud. Kuid tal oli häbi seda teistele rääkida. 

Andrea tegutses toona Cosby alma mater'i Temple University korvpallinaiskonna tegevjuhina. Nad olid tutvunud 2002. aastal. 

Kolmes kuriteoepisoodis süüdi mõistetud Cosby, keda on seksuaalses kuritarvitamises süüdistanud üle poolesaja naise, kaebas kohtuotsuse edasi. Septembris saab ta teada oma karistuse - koomikut ähvardab 30aastane vabadusekaotus, mis tähendab, et peab surmani trellide taga istuma.