Näitleja Johann UrbFoto: Tiit Blaat/Ekspress Meedia
Inimesed
31. mai 2018, 19:46

Eestisse uut linateost filmima tulnud Johann Urb ei tea, kes on Eesti president (19)

Hollywoodis nime teinud näitleja Johann Urb on külastamas Eestit ning käis läbi ka Eeva Esse raadiosaatest “Agenda”. Mees rääkis saates ahistamisskandaalidest ning tunnistas, et ta ei tea, kes Eesti president on!

Urb on Eestis sugulasi külastamas ja filmimas linateost “Chasing Unicorns”. Kompu näitleja mängib filmis Silicon Valleyst pärit tehnoloogiainvestorit, kes on homoseksuaal.

Hollywoodis on geimaffia!

Muuhulgas uuris Esse, kuidas suhestub Urb Hollywoodi raputanud ahistamisskandaalidega.

“Minu arust see jutt, et see on kellelegi šokk, on vale. Kõik on teadnud, et selline asi toimub, lihtsalt see on nii normaalne olnud, see on Hollywoodis olnud iseenesest mõistetav asi, ka teistel aladel, muusikas, teatris. Aga see on väga hea, et see kõik on välja tulnud ja tulemas,” sõnab mees. 

“On vaja, et see muutus käib ära ja teeb sulle selliseid pakkumisi, sa võid öelda ei ja kellelegi rääkida. Teisalt siis teaksid need inimesed, kellel on võimu teisi niimoodi ära kasutada, et nii ei tohi teha,” arvab ta, lisades, et praegu on käimas õige liikumine õiges suunas. 

Muuhulgas tõdeb Urb, et ahistamislugusid pole rääkida mitte ainult naisnäitlejatel, vaid ka meestel, kuna see, et võimupositsioonil olev inimene endast madalamal olevat näitlejat ära kasutab, on olnud iseenesest mõistetav. 

“Hollywoodis on geimaffia, sellest pole palju räägitud. Seal on veel inimesi ja kindlasti tuleb ka rohkem asju välja. Meeste modellimaailmas samamoodi, ma olen üllatunud, et seal ei ole rohkem asju välja tulnud, kuigi kõik teavad, mis toimub,” räägib ta.

Urb ei tea, kes on Eestis võimul või kes on meie president

Hollywoodis filmitähe elu elades Urb Eesti elu-oluga ja poliitikaga end väga kursis ei hoia. Muuhulgas pole Urbil aimugi, kes Eestis võimul on või isegi seda, kes president on.

“Olen kunagi teadnud, aga ma tean, et see on naine praegu. Aga nimi pole meeles. Ma ei jälgi poliitikat tegelikult üheski kohas maailmas," põhjendab ta.

"Ma tean, kes on Ameerika president. Minu jaoks on poliitikamaailm nii fucked up. Minu arust, kui oled poliitik, on sinu töö valetamine. Need, kuidas need inimesed võivad vassida, on mulle kui näitlejale täiesti vau! Kui ma poliitikat jälgin, tahan kohe duši alla minna, end ära pesta. Neid inimesi pole mul huvi jälgida," põrutab ta. 

Urb ei väida, et maailmas ei ole ausaid riigimehi, kuid tema arvates, on enamus poliitikasüsteemist korrumpeerunud. “Ameerikas on see väga suurel tasemel. Väga vähe on inimesi, kes on siirad ja avatud ja jäävad selleks, kui nad liiguvad asjades üles poole. Rohkem tuleb raha ja võimu ja need asjad korrumpeerivad inimesed ära,” ütleb ta.