Uudo SeppFoto: Teet Malsroos
Üritused
3. juuni 2018, 22:45

GALERII | Vaata, kuidas sai malbest Saaremaa poisist Uudo Sepast uus superstaar (58)

"Eesti otsib superstaari" seitsmenda hooaja võitja on Saaremaalt pärit Uudo Sepp (21), kes võitis finaalis rahva südamed kolme looga: Kings of Leon "Sex on Fire", Tom Petty "Free Fallin’" ning võitjale kirjutatud singel "Võitmatu".

Uudol oli muusikapisik küljes juba väiksena. Tema isa, Egon Sepp, jagas enda YouTube´i kanalis ligi 18 aasta taguseid videoid, kus võib näha pisikest Uudot. Esimeses videos on väikemees leidnud enda "mikrofoniks" majapidamispaberi rulli ja imiteerib sellega erinevaid hääli. Teises videosalvestuses saab kaasa elada Uudo kirglikule tordisöömisele ja kuulata noormehe suupillimängu oskuseid (alates kolmandast minutist - toim.).

Uudo kolis 11. klassis vanemate juurest vanaema juurde elama ja gümnaasiumi lõpus juba omaette üürikorterisse. "Otsisin Kuressaarde korteri, mis oleks võimalikult odav, aga algus oli ikka väga raske," rääkis ta Õhtulehele. "Olin võlgades, millest mõned on mul kahjuks siiani maksmata, ja elasin peamiselt makaronidest. Rõõmsate õhtute sekka sattus ikka väga mitu kurba." Uudo rabas teha juhutöid, mille kõrvalt jäi muusikaga tegelemiseks aega aina vähem, ja kui ta lauliski, siis ikka kurvemaid lugusid. Seepärast pole imestada, et Uudo välismaine lemmikartist on megastaar Ed Sheeran, kellel teismelisena sentigi polnud ja kes väidetavalt mingi aja isegi kodutu oli.

Uudo Sepp Foto: Tiina Kõrtsini

Mullu oktoobris läks Uudo kaitseväkke. Seal lõid aga välja seljavalud ning pärast kolme kuu pikkust sõduri baaskursust arvati Uudo ajateenistusest välja. Kui selg poleks valutanud ja Uudo oleks ajateenistusse jäänud, polekski ta superstaarisaatesse jõudnud. "Vahel ikka asjad klapivad," imestas ta.

Uudo Sepp Foto: Teet Malsroos

Staarisaate tõttu on Uudol tulnud teha ka ohvreid, saates osalemise tõttu sai näiteks otsa tema suhe. "Mul oli väga armas ja tagasihoidlik, imeline tüdruk, aga me tahtsime erinevaid asju. Küsisin endalt nii, et kui olen 70aastane, siis kuidas ma seletan endale lahti, et ei teinud seda, millest unistasin ja mida tegelikult tahtsin. Kuidas jätta elamata elu, mis nii väga meeldib ja mille nimel oled nõus väga palju töötama ja pingutama? See oli mu senise elu raskeim valik, aga ma otsustasin seda, milles olin kindel," rääkis ta Kroonikale.

Uudo Sepp Foto: Teet Malsroos
Uudo Sepp Foto: Alar Truu

"Ma käisin staarisaates ka 2015. aastal. Jõudsin teatrivooru, aga siis polnud mul piisavalt kindlust sees," paljastas Uudo pärast stuudiovooru. "Kuid juba pärast esimest korda teadsin, et pean saama muusikuks ja muusikaga kuhugi jõudma. Pingutasin, harjutasin, esinesin ja otsisin iseennast. Nüüd jõudsin siia tagasi," oli ta õnnelik. "Tunne on plahvatav, imeline, südantkõdistav. Tunne on nii hull, et seda on raske sõnadesse panna!"

Uudo Sepp Foto: Martin Ahven
Uudo Sepp Foto: Teet Malsroos

"Ma hoidsin laval hinge niimoodi kinni, et pilt oleks peaaegu eest läinud. Kui mu nimi välja öeldi, oli mul selline tunne, et vau, mis juhtus? Ütle uuesti!" rääkis Uudo pärast "Eesti otsib superstaari" eelviimast saadet, kui selgus, et tema ja Sissi superfinaali pääsesid.

Uudo Sepp Foto: Teet Malsroos
Uudo Sepp Foto: Teet Malsroos

Nädal enne superfinaali rääkis Uudo, et plaanib viimases saates lüüa lihtsusega. "Tuleb hästi lihtne Uudo. Üritame mind näidata kui Uudo Seppa, et poleks suurt tulevärki. Aga kes teab, järsku lendab mingi rakett õhku, ka seda võib ette tulla."

Uudo Sepp Foto: Robin Roots