Vladimir LitvinovFoto: Rossija 1
Inimesed
31. mai 2018, 14:24

TRAGÖÖDIA: vene näitleja väike poeg sai Tallinnas surma (27)

Vene näitleja Vladimir Litvinov (67) pihtis harukordselt avameelses teleintervjuus teda tabanud tragöödiast. Arvukates filmides ja telesarjades mänginud staar on seni olnud oma eraelu koha pealt väga kidakeelne. 

Telesarjast "Bandiitlik Peterburi" tuntud näitleja rääkis telesaates "Inimese saatus" oma esimese abielu purunemisest. Abikaasa Natalja oli talle kinkinud kaks last, poja ja tütre. Paraku ei jäänud nende liit püsima. Traagilise õnnetuse tagajärjel jäid Natalja ja Vladimir pojast ilma.

"Mu poeg hukkus," rääkis Litvinov telesaates. "Olin Bakuus külalisetendusi andmas, naasin koju ja olin suurepärases tujus, kui äkki sellest tragöödiast teada sain."

11aastasele poisile oli saatuslikuks saanud autoõnnetus. "Ta ületas tänavat. Olime selleks hetkeks Nataljaga juba lahus, see kõik juhtus Tallinnas," meenutas Litvinov oma elu traagilist peatükki. 

Pärast lahutust oma kodumaale Eestisse elama asunud eksabikaasa jäi näitleja sõnul Tallinna, Vladimir ise Leningradi (praegune Peterburi - toim.). "Tunnen tänini süütunnet, et tütrega ei suhelnud," ütles Litvinov. "Eksabikaasa ei käinud peale ja ma ise just ei põlenud soovist ..."

Oma praeguse naisega tutvus Vladimir bussis. Abielu temast 19 aastat noorema Jelenaga on õnnelikult kestnud ligi 30 aastat. Neil on poeg Arseni ja tütar Aksinja. Kuid Litvinov loodab suhted üles soojendada ka oma vanema tütre Annaga. "Tahaksin kohtuda vanema tütrega ja temaga lähemalt tutvuda. Me ju õigupoolest ei tunnegi teineteist ..."

Eestlastele on Anna Litvinova nimi tuttav. 1976. aastal Peterburis sündinud ja 11aastasena Eestisse elama asunud Anna Litvinova (end. Litvinova-Merilo) on tuntud kunstnik.

"Kunstihuvi päris ta emalt, kes oli toona  kuulsas Muhhina-nimelises Kõrgemas Kunstikoolis õppejõud," kirjutab Vaal Galerii. "Lõpetanud sünnilinnas laste kunstikooli, jätkas ta Eestisse asudes  õpinguid Tallinna Kunstikoolis. Kõrgema hariduse omandas  Eesti Kunstiakadeemias, lõpetades maali eriala 1998. aastal cum laude."

Natalja Litvinova omakorda on illustreerinud Eestis mitmeid raamatuid ja tegutsenud kunstiõpetajana.