Foto: Karli Saul / Scanpix
Inimesed
31. mai 2018, 13:40

GALERII | PRINTS HOBUSEL: Dubai kroonprints kappab Padise ratsutamisvõistlusel (27)

Üleeile saabus koos rohkearvulise saatjaskonnaga Eestisse Dubai kroonprints šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Kaugemaa prints sõitis Eestisse, et osaleda Rahvusvahelisel kestvusratsutamise võistlusel Padise Endurance Festival, kus võistlevad selle ala tipud. Varem Tema Kõrgeausus Eestis viibinud ei ole.

Dubai kroonprints on tegelenud kestvusratsutamisega väga kõrgel tasemel ja tulnud muuhulgas sellel alal Euroopa ja maailma meistriks. Võistlusel pakuvad printsile konkurentsi ratsanikud kokku 9 riigist. Kõige suurem arv võistlejaid on Araabia Ühendemiraatidest, kelle seas ka mitu šeiki Dubaist. Võisteldakse 80 km, 120 km ja 160 km distantsil.

Tema Kõrgeausus esialgu ajakirjanikega oma siinviibimise emotsioone jagama ei kippunud. Pressiesindaja vahendusel teatas prints, et soovib keskenduda võistlusele ega soovi, et teda sel ajal küsimustega häiritakse.

Dubai kroonprints kandis võistlusnumbrit kolm. Võistlusel suure saatjas- ja turvameeskonnaga ringi liikunud mees ratsutas finišisse seisusekohaselt kahe teise šeigi - Hamed Dalmook ja Rashid Dalmook Al Maktoumi vahel, kes kandsid vastavalt numbreid 16 ja 17.

Kannatlikult ootava leheneegrite parve eest nõtkelt mööda traavinud, suundus kõrgeauline külaline tema jaoks spetsiaalselt püstitatud klaasseinte ja baroksete terassisammastega telki, et seal võistlusdistantside vahel veidi puhata ja keha kosutada.

Prints väljus hetkeks telgist, et äratada naljaviluks terrassidiivanil tukkuv sõber, kes arvukaid uudishimulikke kaamerasilmi nähes üsna kiiresti virgus. Mõni hetk hiljem kiirustas šeik vigastada saanud kaasvõistleja juurde eemalasuvas autos.

Ürituse korraldaja teadis rääkida, et võistlushobused toimetati Eestisse erilennukitega juba varem. Kuna võistluste ajal tuleb hobuste eest eriti hästi hoolitseda, olevat printsi saatjaskond väga arvukas. Korraldaja sõnul külm põhjamaa kliima tuliseid araabia ratsusid ei kohuta, kuna hobused toimetati Eestisse Inglismaalt.

Peab ka mainima, et palju furoori tekitanud vallaline võõramaa prints ei liigu ringi valgel hobusel - kõrgeausust kandev suksu Upedro on araabia tõugu kõrb.