Mart ja Taivo registreerisid oma abielu New Yorgis 30.05.18Video: Erakogu
Inimesed
31. mai 2018, 20:46

FOTOD JA VIDEO | Mart Haber ja Taivo Piller abiellusid New Yorgis (209)

Kolmapäeval sõudsid New Yorgis perekonnabüroos abieluranda ettevõtte ShiShi omanikud Mart Haber ja Taivo Piller. Mart ja Taivo olid 2016. aastal esimesed inimesed Eestis, kes nii-öelda koosellusid ehk sõlmisid kooselulepingu. 

Taivo ja Mart valisid abiellumiseks 30. mai, sest just sel päeval 26 aastat tagasi nad tutvusid. "New York seepärast, et sellest on saanud viimaste aastatega üks meie lemmiklinnadest ja sügiseks on oodata meie ellu ka kaht kõige olulisemat ameeriklast."

Mart ja Taivo registreerisid oma abielu New Yorgis 30.05.18 Foto: Erakogu

Pidulik õhtusöök toimus Eleven Madisson Park restoranis, kust liiguti edasi järelpeole klubisse The BOX. 

Mart ja Taivo oma pulmas Foto: Erakogu

Mehed kohtusid üheksakümnendatel Õpetajate majas, lillekoolis. Taivo oli grupi juhendaja ja seal käis maad uurimas ka Mart. "Noor lilleseadesõber Haber tiirutas ka seal ringi," muigas Taivo kaks aastat tagasi "Ringvaates".

"Alguses oli ta lihtsalt sõber, aastatega hakkas niimoodi minema, et me hakkasime üha rohkem aega koos veetma, kolme aasta pärast sai koos ShiShi tehtud ja nii see asi läks," meenutas Mart.

Kooselluda otsustasid mehed eelkõige seetõttu, et juhul, kui ühega peaks midagi juhtuma, siis on kaaslasel õigus teha elutähtsaid otsuseid. Mehed koosellusid 4. veebruaril.

"Oli tore päev, käisime seal notaris ära. Ega seal midagi suurejoonelist ei ole, nagu iga teise lepingu sõlmimine. Neid on ju vaja selleks, kuniks midagi halvasti läheb," kirjeldas Mart. "See oli täiesti tavaline käik notari juurde, allkirjade andmine ja kogu lugu," sekundeeris Taivo. Oma kooselu kinnitasid mehed ka sõrmustega.

Mardi ja Taivo abielu registreeriti ametlikult 30. mail kell 12 New York City Clerks Office`is ehk New York City raekojas.

Kaunid sõrmused hangiti maailmakuulsast juveelipoest Tiffany & Co.

Mart ja Taivo oma pulmas Foto: Erakogu

Taivo ja Mart, miks just NYC ja 30. mai?

Saime tuttavaks 30. mail, 1992 ehk siis 26 aastat tagasi. Aga New York sellepärast, et sellest on saanud viimaste aastatega üks meie lemmiklinnadest ja sügiseks on oodata meie ellu ka kahte kõige olulisemat ameeriklast. 

Pidulik õhtusöök toimus Eleven Madisson Park restoranis, kust liiguti party bus`iga edasi afterparty`le  New York`i kuumimasse klubisse The BOX. 

Mart ja Taivo registreerisid oma abielu New Yorgis 30.05.18