Roseanne BarrFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
30. mai 2018, 12:49

Roseanne väidab, et tema rassistlikus säutsus oli süüdi unerohi (6)

Oma kunagise komöödiasarjaga "Roseanne" võidukalt ekraanile naasnud Roseanne Barr jäi nüüd seriaalist ilma, kuna võrdles Barack Obama endist nõunikku Valerie Jarrettit ahviga. Skandaali puhkemise järel süüdistas kirglikust Trumpi-toetajast koomik oma rassistlikus säutsus unerohtu.
 

Don’t be fooled. This is all for #Roseanne.

A post shared by Roseanne on ABC (@roseanneonabc) on

"Moslemi Vennaskond ja "Ahvide planeet" said lapse = VJ," oli televisiooni superstaari karjäärile kriipsu peale tõmmanud Twitteri säuts. 

USA telekanal ABC teatas vaid paar tundi pärast Roseanne Barri skandaalset sõnavõttu, et seriaaliga on lõpp. Äsja lõppenud hooajale lisa ei tule.

Roseanne'i rassistlik säuts oli põhjustanud sotsiaalmeedias skandaali. Seriaali lõpetamist nõudsid paljude kommentaatorite seas mitmed staarid, nagu näiteks Julianne Moore. Barri postituse mõistsid hukka ka tema "Roseanne'i" kolleegid, näiteks tema tütart kehastav Sara Gilbert.

Kui ABC teataski peatselt, et "Roseanne'il" on kriips peal, avaldasid näitlejanna Trumpi-meelsust ja ultraparempoolseid vaateid toetavad fännid kibedat nördimust.

Barr aga säutsus: "Rahvas, ma tegin midagi endestamatut, nii et ärge kaitske mind. Kell oli kaks öösel ja ma säutsusin Ambieni [unerohi] mõju all."

Tagasilöögid ei lasknud end kaua oodata. Kommentaatorid pilkasid Roseanne'i ettekäänet.

"Olen Ambieni mõju all teinud võileibu, algatanud oma mehega seksi ja helistanud sõbrale, et kell kolm öösel tema luulet lugeda, ja ma ise seda kõike ei mäletanudki, aga rassistlik värdjas ma polnud," säutsus üks.

"Kas Ambien vallandab latentse rassismi?" ironiseeris teine. 

Peatselt võttis Barr uuesti sõna, mööndes, et Ambienis polnud ilmselt süü - ehkki ta on enda sõnul unerohu mõju all kõiksuguseid veidrusi teinud, näiteks kell kaks öösel mune vastu seina katki löönud ...