ÕPILANE GRÄZIN PRAKTIKAL: Pühapäeval teenis EELK Usuteaduse Instituudi teise kursuse õppur Igor Gräzin koos EELK Nõo Püha Laurentsiuse koguduse õpetaja Mart Jaansoniga.Foto: Aldo Luud
Inimesed
20. veebruar 2020, 16:07

VAIMULIKUEKSAM TEHTUD! Igor Gräzin pihib: „Ma teen iga päev kõrkuse ja edevuse pattu!“ (42)

Õigusteadlane Igor Gräzin lõpetas sel nädalal diakonieksamiga oma õpingud Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) Usuteaduste Instituudis ning asub tööle Saarte praostkonnas, kirjutab ERR. Taasavaldame 30.05.2018. Õhtulehes ilmunud intervjuu, kui Gräzin alles  õpetajaks õppis. 

„Praegu on Jumalal väga palju muresid. Kuulake Jaan Einastot – mis toimub universumi struktuuriga; tumeainega on probleemid. Mured on globaalsel tasemel, tal ei ole aega tegeleda sellega, mida meie, kaks paksu vanameest, siin sööklas räägime,“ selgitab Jumala hõivatust Igor Gräzin. Õigusteadlane, poliitik, riigikogulane… ja usuteaduse instituudi õppur. Pühapäeval teenis ta – praktika raames – Nõo kirikus.

Miks te õpite luteri kiriku õpetajaks, aga mitte rabiks?

Esiteks ei ole ma juut – nii imelik kui see ka pole. Kuigi mu poeg on, sest mu endine abikaasa oli juuditar, ma olen juudi kogukonnaga väga palju kokku puutunud ja arvan, et võin lugeda paljusid juute oma väga headeks sõpradeks.

Üldiselt olen ma aga ikkagi mõlema vanema poolt pärit kristlikust perekonnast.

Te ei ole kahelnud, vaid teate lapsepõlvest alates, et Jumal on olemas?

Ikka olen vahepeal kahelnud.

Edasi lugemiseks: