Foto: Kanal 2/pressimaterjal
Tele
29. mai 2018, 16:39

Vandenõuteooria: „Siberi võmm“ lõpeb, sest Korol jääb kadunuks, teda tuleb päästma uus Eesti juurtega võmm Hongkongist (10)

Eesti filmi- ning teleauhindadel parima seriaali auhinnaga pärjatud “Siberi võmmi” tegijad teatasid Facebookis, et uut hooaega nad enam ei vänta. Televaatajatega kohtutakse peatselt juba hoopis teisel kujul. See tekitas osades televaatajates kurbust, kuid teised hoopis rõõmustasid, arvates, et sel seriaalil oligi aeg pillid kotti pakkida. Kas aga ka sellele seriaalile kehtib filmides ülekasutatud lause "See lõpp on alles algus" ning tulemas on järgmine võmm?

Uudis lõpetamisest tuli ootamatult ning see tekitas mõnes seriaali vaatajas frustratsiooni. Kommentaariumites kurdeti, et Kanal 2-st polegi enam nüüd midagi vaadata ning et see seriaal oligi kodumaistest ainus, mida üldse vaadata kannatas. Eks nii mõnigi poetas pisara ka seetõttu, et piltilus Veikko Täär oma sarmiga enam nende argipäeva helgemaks ei tee.

“Tõesti kahju, et tehakse head asja ja siis nagu aamen kirikus see lihtsalt lõpetatakse,” kirjutab “Siberi võmmi” Facebooki lehel Erko. “Ootasin alati uut osa. Meeldis nii “Viimane võmm” kui “Siberi võmm”, vähemalt oli midagi, mida telekast oodata,” kommenteerib Kristo.

Teisalt tundsid osad seriaali vaatajad aga seda, et nüüd oligi seriaalile õige aeg kriips alla tõmmata. On ju “Võmmi” formaati kokku tehtud juba neli aastat ja seitse hooaega: “Viimast võmmi” viis hooaega, “Siberi võmmi” kaks. 

“Iga asi saab ükskord otsa. Pole ju mõtet nämmutada. Tuleb uus ja parem ning siis on jälle, mida oodata, vaadata. Vana ununeb kohe ära,” arvab Marin.

“Parem on õigel hetkel lõpetada kui magedaks minna. Nii mõnigi sari on kahjuks viimase variandi valinud. Ootame siis midagi uut ja sama head!” rõõmustab Siiri.

Veikko Täär kehastas "Siberi võmmi" ehk Viktor Korolit Foto: Erlend Staub/ Kanal 2

Tulemas on järgmine "Võmmi" sari?

Küll aga lubati “Siberi võmmi” Facebookis, et televaatajad kohtuvad nendega juba hoopis teisel kujul. Fännid, kes ehk võmmisarja liigsest vaatamisest isegi dektektiivisoone külge saanud, hakkasid sellest juhtlõngast kohe võimalikke variante aretama, nendest usutaivama genereeris Freddy:

“Ei tea, mis see uuel kujul siis tähendab, et Korol jääb kadunuks ja nüüd tuleb kuskil Hongkongist Eesti juurtega ment, või tuleb “Viimane võmm” tagasi? Või formaat muutub siis täielikult?” arulteb ta.

““Viimane võmm”, “Siberi võmm”, mis laadi võmm seriaali uuel kujul on?” küsib Marili. “Üks lemmiksarju oli!” Ehk miski uus võmm?” spekuleerib Triin.

Filmi seriaalist stsenaristi Gerda Kordemetsa sõnul teha ei saa: nimelt on sari, mis algas nimega "Viimane võmm", sisse ostetud Saksamaalt ning formaadi õigusi jagatakse sakslastega. Seega filmina "Siberi võmmi" tegelased vaatajatega ei kohtu.

Ehk vastavadki fännide teooriad tõele ning televaatajad ei peagi veel armastatud võmmi-sarjaga hüvasti jätma. Kuigi ekraanilt on juba läbi käinud nii viimane kui Siberist pärit võmm, on oma sarjata jäänud ju esimene ning mõni muu välismaine, miks mitte Helsingi võmm.