Filmiklišeede üle naerva klišeefilmi antikangelane Deadpool, keda kehastab Ryan Reynolds. Kõigest hoolimata väga heas füüsilises vormis. Foto: AP/Scanpix
Treenimine
29. mai 2018, 11:48

Treeni nagu Deadpool: kuidas Ryan Reynolds end filmiks vormi ajas?

Jätkuvalt kinodes ülimenuka „Deadpool 2” peakangelane on ilmselt küll päris jõle tegelinski – korpas nahaga kiilaspea punases liibuvas kostüümis. Aga tema punnitavad lihased on ilmselged. Kuidas näitleja need saavutas? Men's Health uuris seda näitleja Ryan Reynoldsi pikaajaliselt treenerilt Don Saladinolt.

„Enamik inimesi ei tea, et Reynolds teeb „Deadpoolis” tõesti paljud kaskadööritrikid ise,” rääkis Saladino. „Ta tahab, et asjad näeksid kaamerapildis nii ehtsad välja kui võimalik. Et ta saaks seda teha, siis pean mina kindlustama, et ta keha liiguks sama hästi kui hea see välja näeb.”

Kinopublikule jääb kindlasti silma tegelase kuuspakikõht, aga tegelikult ei keskendu mees oma treeningus kehalihaste pumpamisele. Õigupoolest tehti treeningsessiooni alguses küll omajagu kõhulihaste trenni, aga hiljem jõuti tõdemuseni, et kõhtu – ja samas ka muid kehaosi – treenivad edukalt ka sellised harjutused nagu raskuste tõstmine, tõmbamine ja kükkide tegemine.

Aga Saldino salarelv on raskuste kandmine ja sellele (treeneril on kandmisest 20-30 versiooni) Deadpooli kehastanud näitleja oma treeningutes keskenduski. Reynoldsi treener jagas lahkelt avalikkusega kogu treeningkava.

Soojendus

3 minutit kõrgendatud hingamist, 10 sirutust rullil, 30 sekundit jooga kassi ja lehma venitusharjutust, kokku 20 rindkerepööret (10 mõlemale poole), kokku 10 puusaringi.

Treening

Kogu treeningkava tehakse läbi viis korda ja kordade vahele jäetakse minimaalselt puhkamisaega.

5 sangpommi heidet, 5 raskusega kükki, 5 pingilt surumist, 5 lõuatõmmet.

Kandmistreening

Kohvri kandmine ühe käega – 25 jardi ehk 23 meetrit mõlemale käele.

Kahe kohvri kandmine – 23 meetrit.

Raskuse kandmine õlal – 23 m.

Raskuse kandmine pea kohal (kelneriasend) – 23 m.

Sangpommi põhi ülal kandmine – 23 m.

Lõpetuseks ja mahajahtumiseks 5-10 minutit võimlemist või sörki jooksulindil.