Film
28. mai 2018, 13:00

Salapaberid: kadunud Alan Rickman polnud Snape'i rolliga üldse rahul

Londoni haruldaste raamatute messil pandi müüki 2016. aastal kõhunäärmevähki surnud inglise filmitähe Alan Rickmani isiklikud paberid, milles selguvad tema üleelamised seoses "Harry Potteri" Severus Snape'i rolliga.

Rickmani arhiivist ilmneb, et näitleja pidas oma rolli liiga napiks. Paberite seas on näiteks produtsent David Haymani kirjutatud postkaart.

"Aitäh, et tegid filmi [2002. aasta filmi "Harry Potter ja saladuste kamber"] edukaks," kirjutab mees, kes valis Rickmani õpetaja Snape'i rolli. "Ma tean, et oled aeg-ajalt kannatuse kaotanud, kuid palun tea, et oled nende filmide oluline osa. Ja sa oled suurepärane."

2009. aastal "Segaverelise printsi" võtetel oli Rickman väljendanud rahulolematust seoses napi tähelepanuga tema tegelaskujule. "On tunne, nagu oleks [režissöör David Yates] otsustanud, et see pole kõike, st teismelist publikut arvestades tähtis."

Arhiiv, mis on hinnatud umbes miljonile eurole, sisaldab ka kirju prints Charlesilt, Bill Clintonilt ja Tony Blairilt, aga ka Potteri-lugude autorilt J. K. Rowlingult. Viimane tänab Alanit "oma kõige keerukama tegelaskuju" õiglase kehastamise eest.