Owe PetersellFoto: ERR
Meedia
28. mai 2018, 09:37

Owe Petersell alustab Vikerraadios oma saatega (22)

Armastatud raadiosaatejuht ja Kuldmikrofoni laureaat Owe Petersell alustab sel reedel, 1. juunil kell 16 Vikerraadios oma uue saatega "Owe Petersell Show", mis viib kuulajad rõõmsa tujuga nädalavahetusse. 

"Vikerraadiol on väga hea meel saada oma ridadesse väärt täiendust – Owe Petersell on oma ala vaieldamatu professionaal, kes on 20 aastat pühendunult raadiotööd teinud ning keda kuulajad armastavad tänu tema sõbralikule ja südamlikule olemusele. Usun, et tema uus autorisaade pakub Vikerraadio kuulajatele toredat ja meeleolukat ümberlülitumist suvise nädalavahetuse rütmidesse," ütleb Vikerraadio peatoimetaja Ingrid Peek.

"Olles meediast peaaegu aasta eemal olnud, ootan raadiotööle naasmist väikese ärevuse ja päris suure elevusega – ikkagi Vikerraadio ja rahvusringhääling! Ilmselgelt poleks ma saanud kaks aastakümmet seda tööd teha, kui ma raadiot poleks armastanud ning see armastus pole kuhugi kadunud. Ma loodan, et minu uus autorisaade pakub kuulajatele võimaluse minna mõnusa hooga töönädalast nädalavahetusse. Saates kuuleb intervjuusid värvikate persoonidega ja plaanin nendele jutuajamistele läheneda pisut tavapäratult.

Kindlasti ootan ka kuulajaid saates osalema ning loomulikult on väga oluline roll saates muusikal: vaatamata sellele, et olen väga-väga suur eesti muusika sõber, teeb mulle erilist rõõmu võimalus mängida ka muusikat laiast maailmast. Paljud minu lemmikud pärinevad varasemast ajast kui ma ise pärit olen ning muidugi tahan mängida neid laule, mis mõjutasid meid, kes praegu on 40+, siis kui olime 20+, aga päris värsket muusikat kõlab ka," räägib Owe Petersell oma reedesest show'st.

Vikerraadio peatoimetaja Ingrid Peek räägib Õhtulehele, et Owega alustati koostööläbirääkimisi pool aastat tagasi. "Esimest korda rääkisime sellest möödunud aasta lõpus, kui Owe pälvis kuldmikrofoni preemia. Siis tegin talle ettepaneku. Kuna ta oli nii vähe puhata saanud oma eelmisest raadiotööst, võttis ta mõtlemisaega."

Pärast positiivset vastust, hakati saate osas ideid põrgatama. "See on ikkagi tema autorisaade, mis tähendab, et Owe teeb seda, mis tema jaoks on lahe ning mis sobib reedesesse nädalavahetusele ümberlülitumise show´sse. Aga me mõlemad oleme pikaaegsed raadiotegijad - eks seal seda nii-öelda ühisaju osa," lausub Peek. "Põhiosas on see tema autorisaade. Suvi on kõige toredam aeg alustada sellise meeleoluka show´ga, et see on olnud selline mõnus kulgev protsess."

Owe Petersell on raadioajakirjanik, kes pälvis 2017. aastal Kuldmikrofoni ehk Eesti ringhäälingute liidu eetriajakirjaniku aastaauhinna. Ta töötas 20 aastat raadiojaamas Elmar, kus oli alates jaama esimesest päevast peale saatejuht-toimetaja ning viimased 13 aastat peatoimetaja. 

Eelmisel aastal lahkus Petersell sellest ametist ning asus peale puhkepausi tööle Tallinna botaanikaaeda. Lisaks raadiotööle on Owe Petersell juhtinud telesaateid, teinud väikesi näiterolle, kirjutanud laulusõnu, osalenud lauluvõistluste žüriides.