Sloveenia transvestiididFoto: ARNO SAAR
Üritused
25. mai 2018, 15:45

RETROGALERII | Täna 16 aastat tagasi peeti Tallinnas Eurovisioni lauluvõistlust

Täna 16 aastat tagasi peeti Saku suurhallis järjekorras 47. Eurovisioni lauluvõistlust, kui aasta varem olid võidukarika Taanist koju toonud Tanel Padar ja Dave Benton ning 2XL.

Eesti oli esimene riik endisest idablokist, kes sai õiguse organiseerida lauluvõistlust. Lauluvõistluse eelarveks oli toona 122,6 miljonit Eesti krooni. Praeguses rahas on see umbes 8 miljonit eurot. 

Esmakordselt oli lauluvõistlusel alapealkiri – "Moodne muinasjutt". Kontsert algas videoga väikesest tüdrukust, kes avab suure muinasjuturaamatu ja näeb seal eestlasi, kes üksmeelselt ümisevad oma Eurovisioni võidulaulu "Everybody". 

Tallinnas toimunud Eurovisionil pidi esialgu osalema 22 riiki, kuid EBU tõstis osalevate riikide arvu 24-le. Üks, kes sai õiguse osaleda oli Portugal, kuid nemad loobusid ja nii pääses võistlusele Läti. Marie N looga "I Wanna" võitis ka võistluse.

Õhtujuhtideks olid Annely Peebo ja Marko Matvere. Eestit esindas rootslanna Sahlene looga "Runaway", mis jäi võistlusel kolmandaks. Teiseks jäi Malta lauljatar Ira Losco looga "7th Wonder".

Vaata Õhtulehe suurest retrogaleriist, mis toimus laval, lava taga ja erinevatel pidudel Tallinnas.