Foto: AP/Scanpix
Inimesed
25. mai 2018, 14:37

Vägistamises süüdistatav Weinstein andis end politseis üles (22)

Häbistatud filmimogul Harvey Weinstein (66) andis end täna New Yorgi politseijaoskonnas üles, kirjutab Briti leht The Telegraph.

Tipp-produtsendi ilmumist Mahnattani politseijaoskonda oli oodata. BBC Newsi teatel esitati talle seoses kahe naisega süüdistus vägistamises ja veel mitmes seksuaalses kuritarvitamises. New Yorgi politseijaoskond tänab oma avalduses vapraid naisi, kel oli jagunud julgust välja astuda ja õigust nõuda. 

Kaks anonüümset võimuesindajat ütles uudisteagentuurile Associated Press, et  üks ohvritest on Lucia Evans, algaja näitlejanna, kes on väitnud, et Weinstein sundis teda oma kabinetis talle suuseksi tegema.

Evans oli üks esimesi naisi, kes produtsenti avalikult süüdistasid. Pole võimatu, et teine kõnealune ohver pole varem oma üleelamistest avalikult rääkinud.

Kautsjoni tingimused olid staarprodutsendil väidetavalt juba selgeks räägitud. The Guardiani teatel on ta lubanud anda oma vabastamise eest pandiks miljon dollarit ning nõustunud kandma jälgimisseadet. Weinsteinil tuleb võimudele loovutada ka oma pass.

See on esimene ametliku käigu saanud Weinsteini-vastane süüdistus, kuid sügisest saadik on Hollywoodi megaprodutsenti seksuaalses ahistamises ja/või vägistamises süüdistanud üle 70 naise. 

Weinstein ise väidab jätkuvalt, et kõik tema seksuaalvahekorrad on toimunud partneri nõusolekul.