Nickelbacki kontsert Tallinna lauluväljakulFoto: Teet Malsroos
Saund
25. mai 2018, 23:38

GALERII | NICKELBACK: eestlased, te ületasite meie ootusi tuhandekordselt! (7)

„Ma olen meie mänedžeri peale pahane!“ hurjutab Tallinna lauluväljakul kontserdi andnud Nickelbacki solist Chad Kroeger. „Miks ta meid varem Eestisse toonud ei ole? Ma ei saa aru, kas see on kontsert või iludusvõistlus. Siin on nii palju ilusaid naisi!“ kiidab üle 50 miljoni plaadi müünud ja sellega terve maailma bändide edukuse edetabelis 11. kohal oleva bändi ninamees.

Ilusad naised pole ainuke põhjus, miks Chad Kroegerile Eesti ühtäkki väga meeldima hakkas. „Lendasime Eestisse kaks päeva enne kontserti. Peterburist Tallinnasse saabudes läksime hotelli ja ma küsisin, et mis peokohad veel lahti on. Mulle öeldi, et kõik! Miks teil keset nädalat klubid ja baarid kella kuueni hommikul lahti on? Eesti on äge!“ kiidab Kroeger, kes olevat pidutsemast tagasi hotelli jõudnud kell üheksa hommikul. „Tallinn meeldib mulle väga. Vanalinn, uus linn, terve linn! Tuleme kindlasti tagasi,“ lubab ta.

Selle peale võtavad solist Chad Kroeger ja kitarristist taustalaulja Ryan Peake laval klõmaka Jägermeistrit. Ryan Peake veerib üle huulte „Terviseks!“ ja publik on sillas. Mida oleks ühele eestlasele suurem uhkus kui mitte lääne superstaari purssivas eesti keeles tervitus. „Aitäh Google tõlge,“ naerab Ryan Peake publiku tormilise aplausi peale.

Kui bänd esitab rokk-ballaadilikku lugu „Heroes“, oma ühte megahittidest, haarab publik nagu üks mees taskust mobiiltelefoni, lülitab sisse välgu ja tõstab selle, nagu vanasti tõsteti välgumihkel, pea kohale. Enne seda püsisid üle 10 000-pealise publiku telefonid valdavalt taskutes, mis on tavapärase filmimise ja piltide klõpsutamise kõrval väga tervitatav nähtus. Vist on publik nutipõlvkonnast veidi vanem.

Simmo pääseb lavale

Pärast ballaadilikku „Heroes't“ tuleb esitusse lugu, mida publik pikkisilmi oodanud on. Nickelbacki üks populaarsemaid lugusid „Rockstar“. Nagu bändil kombeks, valitakse publiku seast välja kaks õnnelikku, kes lugu bändiga koos laval laulda saavad. Lavale pääseb noormees nimega Simmo ja üks tumedajuukseline naisterahvas. „Kuule, sa näed väga tuttav välja,“ äratab neiu solistis kahtlust. „Ma tean! Sa tulid eelmisel kontserdil ka lavale!“ tunneb ta fänni ära. Neiu oli ennast lavale moosinud viisaka sildiga, mille taha ta ennast ise oskuslikult peitis nii, et Kroeger teda ära ei tunneks ja uuesti lavale kutsuks.

Simmo on laval esimest korda. „Oled sa ikka täisealine?“ küsib solist. „Olen!“ vastab Simmo kiirelt. „Hea küll, siis teeme pitsid!“ juubeldab bändi ninamees ning abiline tormabki Jägermeistriga lavale. Julgustuseks jook joodud, joodeldavad juhuslikud Nickelbacki jüngrid julgelt viisijuppi. Pärast laulu lõppu tõdeb solist: „Mind on petetud kahes asjas. Esiteks lasin ma fänni kogemata juba teist korda lavale ja teiseks ... Pole võimalik, et Simmo on täisealine!“ naerab ta. „Kas ma andsin just alaealisele alkoholi? Ma armastan Eestit, aga siin vangi minna ma küll ei taha!“ tõstab Kroeger käed üles.

Fännid lastakse lavalt publiku sekka tagasi ja pidu jätkub. Bändi juhtfiguur tundub rahvaga rahul olevat, sest esitab rohkem lugusid kui algselt plaanis. „Kaldume lugude järjekorrast natuke kõrvale ja teeme mõned lisalood. Muidu saab kontsert varati läbi,“ kurvastab ta. „Te olete olnud imeline publik!“Pärast kahte tundi saab Nickelbacki kontsert lauluväljakul oma vältimatu lõpu ning solist Chad Kroeger tänab taaskord: „Eestlased, te ületasite meie ootusi tuhandekordselt. Tuleme siia kindlasti tagasi!“

Vaata galeriist, millist möllu bänd Lauluväljakul korraldas.