GALERII | Vapiano restorani hoogne sünnipäevapidu kulmineerus staaride pasta valmistamise võistlusega (9)
"Võta vabalt!" – just seda tähendab va piano itaalia keeles ning seda Vapiano oma külalistele soovibki. 2002. aastal Saksamaal loodud restorani kontseptsioon fresh casual" on tänaseks jõudsalt levinud üle maailma: üle 200 Vapiano restorani rõõmustab tuhandeid külastajaid üle maailma. 2008. aastal avas uksed Tallinna esimese Vapiano, Foorumi keskuses ning alates 2009. aastast on Vapiano avatud ka Solarise keskuses!
Vapiano pakub külalisele tema enda silme all valmistatud värsket toitu restoranile omases keskkonnas. Toiduvalmistamise kiirus, mille käigus värske salat, pasta või risoto külastaja enda silmade all valmis tehakse, ning mugav kaardimaksesüsteem, mis võimaldab tellimusi teha just endale sobival ajal, võlub Vapiano kliente kõigis restoranides.
Vapiano menüü põhineb lihtsal ja ehtsal Itaalia köögil: pitsad-pastad-salatid, lisaks eelroad ja magustoidud, mis kõik valmivad iga päev restoranis kohapeal. Eriti suurt tähelepanu pöörab Vapiano kasutatava tooraine värskusele ning kvaliteedile, mille tõttu on Vapiano ülemaailmseks sloganiks ka "Vapiano – värskuse kodu".
Restorani omanikeks on läbi erinevate firmade Harri Ambur, Tarvo Jaansoo, Andres Kivistik ja Get Kerde.
Vapiano Eesti 10. sünnipäeva puhul korraldati restoranis ka meeleolukas pasta valmistamisvõistlus staaridele, milles osalesid Marko Reikop, Daniel Levi, Rolf Roosalu, Ženja Fokin, Liisa Leetma, Anu Saagim ja Reet Härmat.
Võistluse panid kinni Anu Saagim ja Reet Härmat, kes said õiguse teha Vapiano eest tuhandeeurose annetuse Eesti vähihaigete laste vanemate liidule, mille patroon Märt Avandi võtab auhinna isiklikult vastu juuni alguses.
Õhtu kõige noorem külaline oli Daniel Levi ja tema abikaasa Eleri Viinalassi silmatera.
Vaata galeriid!
Võidupasta retsept:
Campanelle pasta burrata, spinati, sidruni ja röstitud mandlitega
Burrata on õrn Itaalia juust, mis koosneb koorest ja mozzarella'st. Seda võib leida mõningates supermarketites, eritoidupoodides ja Itaalia turgudel. Asendage see värske mozarella'ga, kui te ei leia burrata't .
Koostisosad:
Kampanellid (trompetikujuline pasta) või fusillid (spiraalikujuline pasta)
2 supilusikatäit võid või 1/3 tassi oliiviõli
2 suurt küüslauguküünt, hakitud
1/4 tl sidrunimahla
1 tl peeneks riivitud sidrunikoort
pakk väikest spinatit (umbes 4 tassi)
3/4 tassi viilutatud mandleid, röstitud
1 pakk burrata juustu, lõigata tükkideks
Valmistamine:
Keeda makaronid suures potis soolases vees.
Vahepeal sulata oliiviõli pannil keskmisel kuumusel.
Lisa küüslauk, sidrunimahl ja pisut sidrunikoort. Pruunista.
Pruunista mandlid kuumal pannil võis.
Vala makaronid suurde kaussi ja kata spinatilehtedega ning lisa pruunistatud küüslauk sidrunimahlaga ja mandlid.
Kaunista burrata'ga, puista soola ja pipart ning serveeri.
Soovi korral lisa kooritud minitomateid, viigimarju ja riivitud sidrunikoort.
Kommentaarid