Teater

Pakkumiste vastavust kontrollinud riigihanke komisjoni liige ei taandanud end komisjoni tööst, kuigi teadis elukaaslase osalemisest samal arhitektuurikonkursil (7)

LISA KOMMENTAAR

Arvamus25. mai 2018, 13:07
Kallid kaaskodanikud lõpetage rumalaks olemine. Kas see, et oma tuttav, kes on konsulteerinud teemat valdava ja tundva spetsialistiga, kuigi see on oma elukaaslane, välistab selle töö kvaliteedi ja selle heal tasemel tööks hindamise? Oleme läinud oma tegemistes igati üle piiri. Korruptsioon kui selline on välistatav ka mõistliku lähenemisega asjadesse. Oleme asunud välistama igasuguseid tuttavatega seotud koostöövorme unustades, et olema ühel või teisel moel seotud suure osa eesti elanikega so kooliõed ja vennad, ülikoolikaaslased sugulussidemetest rääkimata.
Kas me tõesti oleme nii rikkad, et välistada häid lahendusi kartuses, et äkki keegi teeb sugulase "rikkaks". Ei ole veel näinud, et keegi tööga rikkaks on saanud. Jah skeemitamised on rikkuse allikad küll aga mõistlikult valitud koostöö ei kuulu sellesse kategooriasse.
Meie ametkonnad, kes tegelevad seadusloomega, on kõige suuremad korruptsiooniallikad ehk teisisõnu loovad olukordi kus kellelegi seatakse suured eelised võrreldes teistega. Luues kitsendusi oskuslikult tekivad eelised teatud huvigruppidele ja seda peetakse "õigeks" lahenduseks. Kurioosseim lugu on näiteks kohtuaheditega kus minnakse kokkuleppele. Sisuliselt on juba normiks saanud see, kui unustatakse rikkumise tegelik mõju ühiskonnale ja riivatakse selle õiglustunnet. Ei saa olla kokkulepet varga või vägistajaga.
Juurika Jorss25. mai 2018, 12:41
Alles see oli lehes, kui rehvid riigi antud rahadega oma parteigenossede firmasid heldelt toitsid. Siis oli kõik kõige paremas korras. Üks ullike leidis korruptsiooni isegi selles, et linnaametnik käis oma linna juuksurisalongis juukseid lõikamas - alluva poolt ülemuse teenindamine olla suur korruptsioon (kui ikka pole õiges parteis).
Kommenteerija25. mai 2018, 11:25
Taas tüli ei millestki. Hindamiskomsjonis oli ju ka teisi liikmeid. Vaevalt, et ühe liikme arvamus otsust väga kardinaalselt mõjutada suudab.
õige kaaslane25. mai 2018, 09:41
Saan aru et ühe juhtivtöötaja kaaslaseks sobiks kõige paremini teovõimetu prükkar. Siis poleks ohtu et tema tegevus kedagi häiriks. Kahjuks on aga nii et tegus inimene valib enda kaaslaseks samuti tegusa. Kas siis sellepärast et ollakse tuttavad ei saagi tema töid ega tegemisi hinnata. Vaevalt küll et ka selle konkursi tulemusi üks inimene hindas. Eks uurimine näitab, kuid ....
arvamus25. mai 2018, 10:44
Juhtivtöötaja peab olema aus inimene, mitte korruptant, kes eelistab konkursil oma elukaaslasega seotud firmat
dr. Mõngel25. mai 2018, 08:46
See ju Tallinn. Nii need asjad siin käivadki. Peaasi, et papp oma taskusse ja parteikassasse voolab.
sama 25. mai 2018, 09:31
arengut võib juba märgata ka riigis. Pole vaja õppida, asuge varakult väikesepalgalist tööd tegema ja kes rahul pole, see koligu mujale.
Vanal heal neitsi Maarjale pühendatud maal juurutasid ordu poolt määratud Lääniisandad just samasugust mentaliteeti.