Näitleja Morgan FreemanFoto: AFP/Scanpix
Film
24. mai 2018, 18:42

EGA OMETI? Mitu naist süüdistavad Morgan Freemani ahistamises (27)

CNN kirjutab, et legendaarset näitlejat Morgan Freemani süüdistavad kaheksa naist ebasobivas ja ahistavas käitumises. Ühes intsidendis olevat Freeman üritanud kätt noore naise seeliku alla toppida ja küsinud, kas ta kannab aluspesu.

2015. aasta filmi „Stiilne lahkumine“ võtetel töötanud noor produktsiooniassistent rääkis, et tema jaoks kestis Freemani ahistav käitumine mitu kuud. Näitleja kohtles teda pidevalt häirival ja ebasobival viisil, katsudes teda või kommenteerides naise välimust pea iga päev. Freeman tahtis sageli tema alaselga masseerida. Ühes konkreetses intsidendis toppis mees käe ta seeliku alla ja uuris, kas neiu aluspesu ikka kannab.

Kui filmi režissöör näitleja käitumisele jälile sai ja kõva häälega nõudis, et Freeman lõpetaks, olevat näitleja vahelejäämisest väga ehmunud.

Filmi „Nüüd sa näed mind“ produktsioonitiimi liige tunnistas, et teda ja mitut teist naisterahvast ahistas Freeman nilbete kommentaaridega. Naise sõnul teadsid tema ja ta naiskolleegid mõne aja pärast juba, et päevadel, mil Freeman töötas, oli naistel parem kanda väga tagasihoidlikke rõivaid.

Kokku tunnistas tema vastu CNNile kuusteist inimest, neist kaheksa ütlesid konkreetselt, et nemad olid näitleja sobimatu ja ahistava käitumise ohvrid. Enamik neist ei julgenud Freemani vastu avaldust teha või ülemustega rääkida, sest 80aastane Oscari-võitja on üks Hollywoodi hinnatumaid näitlejaid ja filmitööstuses äärmiselt mõjuvõimas isik. Mitukümmend naist, kelle poole ajakirjanikud pöördusid, ütlesid siiski, et nemad pole kordagi näinud, et Freeman midagi sobimatut teinud oleks. Samas on süüdistajatel palju tunnistajaid ning mõnel korral ei häbenenud Freeman lausa kaamerasilma ees naisi ahistada.

Freeman keeldus esialgu omapoolsetest kommentaaridest.

Tunnistused Morgan Freemani vastu on osa Hollywoodis ja mujalgi naisi jõustavast ahistajatevastasest MeToo liikumisest.