Soovi korral saab kaardi põhjal ette võtta kirjandusliku matka läbi kogu Eestimaa. Foto: Tartu linnaraamatukogu
Eesti uudised
24. mai 2018, 14:51

Raamatutele asutakse üle Eesti peatusi looma

Tartu linnaraamatukogu kutsub üles märkama suvel Eestimaal ringi liikudes raamatutele viitavaid silte ning tegema nende juures peatusi.

Tartus hakati eelmisel nädalal paigaldama silte viidetega raamatutele, mis on seotud Eesti paikadega ja mängivad eesti kirjanduses olulist rolli. Nii näiteks võib edaspidi avastada Tallinna vanalinnas kõndija viite Indrek Hargla põnevikule „Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus“ ja Mustamäel liikuja leida jälgi Mati Undi „Sügisballist“. Tartus jällegi saab otsida Tammsaare „Tõest ja õigusest“ tuntud härra Mauruse kooli ning legendaarset Vaino Vahingu salongi. Kokku paigaldatakse üle Eesti 100 silti Narvast Abrukani ja Naissaarelt Võmmorskini ning peatusi saab teha nii linnatänaval kui ka metsarajal.

Ettevõtmine on üks osa Tartu linnaraamatukogu üle-eestilisest projektist „JutuPeatus“. See raamatukogu 100 aasta juubeli kingitus Eestile on austusavaldus siin elanud ja elavatele kirjanikele ning nende loodud teostele. Valminud on ka koduleht www.jutupeatus.ee, kus saab kuulata katkendeid valitud raamatuist ja vaadata üle-eestilist kaarti siltide asukohtadega.

Teoseid aitasid välja valida kirjandusteadlased ja -eksperdid eesotsas Tiit Aleksejevi, Peeter Helme ja Mart Velskeriga.

Projekt avatakse Tartu kesklinnas 13. juunil selleks puhuks loodud tasuta etendusega.