Tanel Rütman, Hannes Hanso, Priit Kuusk ja Kristjan Prii "Ehh, uhhuduuri" raamatuesitlusel aastal 2015.Foto: ARNO SAAR
Tele
24. mai 2018, 13:50

VIDEO | "Ehh, uhhuduuri" uus seiklus saab alguse Lõuna-Ameerikast (17)

"22. juunil on meil lend ja nagu uhhuduuri loogika ütleb, jätkame sealt, kus eelmine reis lõppes. Aga kuna see lõppes Aafrika rannikul Atlandi voogudes, oleme ujudes juba teisele poole Atlandit jõudnud, tuleme välja Uruguays ja siis läheme Peruu poole," räägib Priit Kuusk reisisaate "Ehh, uhhuduur" uuest seiklusest.

Reisid on meestel toimunud iga nelja aasta tagant, esimene neist aastal 2002. "Me ise ütleme, et nagu olümpiamängud. Kui kodus on kõik korras ja tööandjaga läbirääkimised peetud, saame jälle rahuliku südamega sadulasse istuda," sõnab Kuusk portaalile Menu.

"Distants on üle 5000 kilomeetri, suure tõenäosusega ei jõua me kahe kuu jooksul kõike seda rattaga läbida. Siis tuleb jälle mängu vana hea uhhuduuri optimeerimine. Kui on näha, et on pikk ja igav maastik, kasutame võimalust ja naudime kohalikku elu ka ühistranspordi võimalustega tutvudes," arvab Priit, et optimaalne teekond kaheks kuuks on umbes 3000 kilomeetrit.

Starti lähevad sel korral kõik uhhuduurlased, kelleks on Mart Kuusk, Priit Kuusk, Liivo Niglas, Kristjan Prii, Tanel Rütman ja Hannes Hanso. "Küsimus on selles, kes kui palju saab kaasa teha. Alustame viiekesi, vahepeal sõidame kuuekesi ja kes teab, mitmekesi lõpetame. Loodetavasti saavad kõik teha täpselt nii palju, et süda on rahul."

Uus hooaeg peaks eetrisse jõudma jaanuaris.