MUST MASENDUS: Filmi peategelane Sandra (Mari Abel) otsib meeleheitlikult uut tööd, sest ta jäi pärast staažikat teadlasekarjääri ametist ilma.Foto: Sohvi Viik
Film
26. mai 2018, 00:01

Statistiroll võimaldab näha filmimise telgitaguseid, aga ka tegevusetult tunde surnuks lüüa 

Taustanäitlejana filmivõtetel: lõputu ootamine sööb närvid seest

Päev enne filmivõtet potsatab kirjakasti e-kiri, mille instruktaaž kõlab nagu kindrali käsk luurele minna. „Tulge homme kell 16.30 Narva mnt 29, Tallinna ülikooli raamatukogu juurde. Rõivastus peaks olema asjalikult töine ja samas kriminalistile kohane – võivad olla teksad ja triiksärk, peal pintsak. Naistel kindlasti pigem püksid kui seelik. Erksates toonides mitte tulla,“ juhendab casting'u eest vastutav filmiprodutsent Tiina Savi. Juhised on mõeldud järgmiseks aastaks valmiva koomiliste elementidega psühholoogilise draama „Sandra saab tööd“ statistidele.

Päev enne filmivõtet potsatab kirjakasti e-kiri, mille instruktaaž kõlab nagu kindrali käsk luurele minna. „Tulge homme kell 16.30 Narva mnt 29, Tallinna ülikooli raamatukogu juurde. Rõivastus peaks olema asjalikult töine ja samas kriminalistile kohane – võivad olla teksad ja triiksärk, peal pintsak. Naistel kindlasti pigem püksid kui seelik. Erksates toonides mitte tulla,“ juhendab casting'u eest vastutav filmiprodutsent Tiina Savi. Juhised on mõeldud järgmiseks aastaks valmiva koomiliste elementidega psühholoogilise draama „Sandra saab tööd“ statistidele.

Kurdan Tiinale, et minu garderoobis pole asjalikult töist rõivastust ning nõutud teksadest, triiksärgist ja pintsakust on mul olemas ainult esimesed. Õnneks on need mustad, mitte erksad. Filmiprodutsent lohutab ja ütleb, et katki pole midagi – kohapeal on ka kostüümikunstnik, kelle varudest saab midagi kombineerida.

Siit meelespea tulevastele statistidele: arvestades taustanäitlejate hulka ja kodumaiste filmide eelarvet, on parem, kui sul on võttele sobivad riided enda kapist võtta. Kui aga kihk oma näolapp Eesti filmi ajalukku jätta on niivõrd suur, ent riideid pole, võib üleskutsetele ikka julgelt reageerida, sest statiste läheb alati vaja ja küll midagi välja mõeldakse.

Nagu venib Eesti film, venib ka selle tegemine

Edasi lugemiseks: