DJ AviciiFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
23. mai 2018, 10:15

Avicii omaksed tegid matuseplaanid teatavaks (2)

20. aprillil surnuna leitud Tim Berglingi ehk DJ Avicii omaksed andsid välja avalduse matuseplaanide asjus.

28aastasena endalt elu võtnud tipp-DJ pere ei korralda Timile avalikku ärasaatmist.

"Pere on nüüd kinnitanud, et matused tulevad privaatsed ja sellel osalevad Timile kõige lähedasemad inimesed," vahendab New York Post. "Meedial palutakse nende soovi austada."

28aastane Bergling leiti surnuna Omaani hotellitoast. Kõigi aegade populaarsemaid ja edukamaid elektroonilise tantsumuusikaartiste oli kuuldavasti end tapnud pudelikilluga. 

DJ Avicii oli 2016. aastal edu tipul teatanud lavalt taandumisest, põhjendades seda tervisehädadega. Rootsi staar oli aastaid kannatanud ägeda pankreatiidi all, mille põhjuseks peetakse alkoholi kuritarvitamist. 2014 olid arstid temalt eemaldanud sapipõie ja ussjätke. Muusik tunnistas, et oli napsiga närve rahustanud, sest ta kannatas ägeda lavahirmu all. 

Avicii oli ise väitnud, et tegi pärast lõikust joomisega lõpparve, kuid mitmed sõbrad, sealhulgas temaga koostööd teinud muusik Nile Rodgers, kinnitasid, et olid teda hiljemgi purjuspäi näinud. Avicii ise olevat suutmatust viinakuradiga lõpparvet teha tõsiselt üle elanud. 

 

Hey brother ✌️

A post shared by Avicii (@avicii) on

Aftonbladeti andmeil on omaksed, plaadifirma ja koostööpartnerid jõudnud kokkuleppele postuumse albumi avaldamise asjus. Väidetavalt ilmub uus plaat veel sellel aastal. 

Geffen Recordsi juht Neil Jacobson rääkis aprillis ajakirjale Variety, et Avicii oli enne surma lindistanud uut plaati. "Ausalt öeldes on see üle aastate tema parim muusika," kinnitas Jacobson. Iltalehti teatel jäi Aviciist maha üle 200 avaldamata pala.