Saund
23. mai 2018, 09:31

KARM HITIHOIATUS | Räppar Cool D avaldas singli „Mihkel Raud“ (1)

Räppar Cool D avaldas käesoleva aasta alguses värsket materjali ning lubas peagi lisa. Nüüd on see aeg käes. Uus singel „Mihkel Raud“ teeb telemehest kirjanikule omamoodi kummarduse.

"Uus lugu ei räägi otseselt Mihkel Rauast, kuid see raudne mees on mu lugu mõjutanud küll. Olin just lõpetanud tema eelmise raamatu lugemise, kui tekkis selle loo tegemise plaan. Ma teatud mõttes imetlen Mihkli kõneosavust ja oskusi tulla toime ümbritsevaga ning seda, kuidas ta asjadest sirgjooneliselt läbi murrab. Täiesti ainulaadne karakter, teeb kadedaks. Igaüks võiks natuke mõõta, kui palju on temas Raua sisaldust. Üritasin seda kõike ülekantult ka oma looga edasi anda," põhjendab Cool D.

Loo produtseeris Bert Prikenfeld ehk DJ Critikal. Küll aga on seekord nii sõnade kui ka muusika autor Cool D ise, kes tegelikult ka varem muusikat tootnud on. Seahulgas mitte ainult sahtlisse, vaid ka teistele artistidele – näiteks on Cool D enda tehtud muusika tervel tema "Tumeaine" albumil ja ka A-Rühma kolleegi Genka lühialbumi "Oleg Kosjugini lugu" muusika on valdavalt Cool D kirjutatud.

"Eks ma vahel tahan ikka ise ka biite teha, seepärast neid leidubki nii minu kui A-Rühma varasematel albumitel päris palju," lisab Cool D.

Cool D alustas räppimist 90ndate alguses. 1995. aaastal ilmutas ta esimese eestikeelse hip hop albumi ning siiani on välja andnud kokku üheksa stuudioalbumit. 1998. aastal sai singel "Kas sa kuuled“ EMA aasta muusikavideo auhinna, aastatel 2005 ja 2006 pärjati Cool D EMA aasta meesartisti auhinnaga.

Kuula värsket singlit siin: