Hillar Kohv enda kassiga MustikFoto: Hillar Kohv
Inimesed
23. mai 2018, 09:54

Hillar Kohv mattis sõbra  (10)

Hillar Kohv räägib, et ööl vastu kolmapäeva lahkus kasside paradiisi tema kass Mustik, kes võis olla umbes 15-aastane. Kohv mattis lemmiku maha, ent pole veel kindel, kas ta uue kassi võtab.

"Suvel 2003. aastal, kui toimus Viinahaual Kanal 2 saate "Kokk tuleb" salvestus ning külas käis diiva Anne Veski, oli Mustik noor kassipoeg ning tema ema Kiisu oli ka saates vilksamisi näha," meenutab Kohv ja lisab, et Kiisu suri juba aastaid tagasi. Seega võis Mustik olla umbes 15-aastane.

Kohvi sõnul oli Mustik tubase eluviisiga kass ning armastas süüa kassidele mõeldud lihakonserve (eriti linnuliha omi), mida mees talle ikka kauplusest ostis. Paraku ei tahtnud Mustik eelmise nädala neljapäevast enam midagi süüa ning lakkus ainult vett.

"Oma elu viimasel päeval ta ei lakkunud enam ka vett, vaid lihtsalt tukkus ja magas oma toas voodis padja peal. Minagi olin väga rusutud meeleolus, sest ei teadnud mida teha," kirjeldab Kohv. Ta lisab, et lõpuks kass siiski lakkus veidi vett, aga söögi poole ei tahtnud vaadatagi.

Kohv mõtiskleb, et mürki kass kusagilt saada ei võinud, kuna rotimürki pole mees enda majja kunagi pannud. "Hiiri püüdis Mustik ning ka hiirelõks," täpsustab Kohv, keda tegi kõige nõutumaks see, et ta ei osanud vaest looma kuidagi aidata.

"Mõtlesin, et võiks küsida mõnest loomakliinikust või apteegist mingit vitamiini, mis kassile söögiisu tekitab, aga kas sellist vitamiini üldse kassidele müügil on ning millise hinnaga? Praegusel kapitalismi ajal on kõik äriks muudetud ning iga asi maksab," kurdab Kohv, et isegi loomatohtriga jutuajamine ja nõu küsimine pidavat tasuline olema.

Nüüd aga sõber Mustik on teises ilmas ja Kohv mattis ta täna hommikul.

"Tegin Mustikust viimased fotod veel 22. mail, sest oli aru saada, et kaua teda enam pole. Mustik oligi mul ainus sõber ja nii-öelda toanaaber majas ning nüüd on maja vaikne. Kurb, aga mis parata, selline on elu. Algab sünniga ja saab läbi siitilmast lahkumisega," ohkab Kohv. "Kas millalgi võtan uue lemmiklooma või mitte, seda näitab aeg."

Hea lugeja, kas ka sinul on mõne enda lemmiklooma kohta sarnane kurb lugu rääkida? Saada see aadressil [email protected]. Meenutame koos enda kalleid lemmikloomi!