Inimesed

Raadio Elmar saatejuht Lauri Hermann pääses napilt liiklusõnnetusest: tegin äkkpidurduse ja panin külje asfaldi peale maha (18)

LISA KOMMENTAAR

Urjuk22. mai 2018, 21:57
Mootorratturil ja mootorratturil on väga suur vahe. Linnatänavatel sõitmas kohtab väga harva korrektselt liiklevaid mootorrattureid, kellest ka lugu pead. Oluliselt tihemini jääb ette "tõrvatilku", kes teisi liiklejaid segavateks postideks takistusrajal peavad.
Need mõned üksikud meetilgad tõrvatünnis ei tee kogu segu üldse mitte magusamaks.
Näideteks piisab vaid tänasest päevast - 1. äkkpidurdus lambist seisma jäänud "krossisõitja" taga, kus oli ime, et mulle taganttulija otsa ei sõitnud. 2. autode rivide vahelt valgusfoori alla kolmandasse ritta pugemine.
Muidugi omaette nähtus on ka linnatänavatel "trenni tegevad" isehakanud kileviinerid. Need sõidavad (kulgevad) põhimõttel - mina ja maailm, kus valgusfoori värv ei tähenda midagi ning sõites autodega samal sõidurajal reguleeritakse kogu liikluse kiirust vastavalt oma võhmale või sunnitakse autojuhte tegema korduvalt (irvitades) tegema ohtlike möödasõite.
Kaherattaliste liiklejate liikluskultuur on hullem, kui bussijuhtidel.
tsiklimees22. mai 2018, 21:46
Kui ühe külilikeeramise pärast tsiklisõidule lõpu teed siis pole sinu soontes tilkagi ratturi verd. Otsi oma säravale naeratusele muu rakendus.
Pumm22. mai 2018, 21:33
Mitte teemasse aga vaatasin selle tüübi bändi ja laulmist - tule taevas appi - miski ilueedist-staar , väga,väga nilbe
Tõivelemb Ülemaantee22. mai 2018, 22:00
See mees pigem naudib, et saab mikri statiivist kinni hoida ja teha nägu, et laulab. Jube... Ja Elmaris hommikuti koos Sommeriga... ma ei tea, kes arvas, et see on hea kombo. Tambet ja Sommer on peaaegu ok, Tambet koos Veikoga või Kristiinaga on parim.
ILUSAD22. mai 2018, 20:58
mehed, need EESTIMAA mehed-
jaana22. mai 2018, 20:56
üle tunni ei suuda kuulata
Oh jah22. mai 2018, 19:33
Autojuhi jaos on selle nimi suvine nuhtlus.
to leelo22. mai 2018, 18:45
küll sind ka põrgu võtab.
22. mai 2018, 19:09
Vaat et kährikud Sind ennast ei võta...
Antsu vend22. mai 2018, 18:18
Viimase kahe päeva vahejuhtumid: Pikk joru ühtlaselt kulgevaid autosid. Paremalt!! teepeenralt lendab üldisest liiklusvoolust mitukümmend km tunnis kiiremini sõitev mootorrattur mööda. Mõni auto eespool liikuv auto hakkab ristmiku lähenedes paremale ära keerama. Ma ei tea, mismoodi autojuht seda mürsku sealt, kust kedagi tulema ei peaks, märkas. Napikas ja ratturil ei mingit õigust öelda, et teda ei märgata. Tegelikult ta just päästeti.
Vaikne õhtu väikelinnas, kus "paremakäereeglipiirkonnas" üks roller enda liikumissuuna peatänavaks on kujutanud ja ainult tänu sellele vanaldase punase auto juhile, kellel paremalt lähenedes eesõigus oli, aga õnneks seda pimesi kasutama ei hakanud. Märgati ja jäeti ellu. Jälle.
Sama väikelinn. Foori tagant stardib moodne bike. Nina õhus, sest nii on äge ja heakskiitvat publikut tundub ka olevat. Sadakond meetrit pärast foori on ülekäigurada, millel laps parasjagu üle läheb. Jõudis seisma jääda, enne, kui mürsk mööda lendas.
peet23. mai 2018, 00:10
Tore katse stereotüpiseerida, aga kõigi nende asjadega paistavad üsna või väga regulaarselt silma ka autojuhid.
Paremalt möödumine on autoga ruumi vähesuse tõttu väheke raskendatud, aga kui vähegi mahub, siis seda ikka üritatakse. Teepeenral on inimesi selle käigus ka surnuks sõidetud.
Parema käe reeglist ei tea vähemalt keegi Tallinnas midagi.
Ülekäiguradadel aetakse inimesi massiliselt alla, enamasti puhtalt hooletusest. Iga allaaetud jalakäija kohta tuleb paar-kolm suurusjärku rohkem vahejuhtumeid, kus jalakäija "jõudis seisma jääda" vaatamata autojuhi jämedale veale.
Pensionàr22. mai 2018, 17:59
Pariisi tunnelites on mootorratturitel omad seadused-kui nad(need) autode vahelt làbi ei pààse, siis luuakse uks rusikaga voi jalaga johkralt molki. Ja see on uks pohjusi, miks minul neist kahju ei ole kui need sihtkohta ei joua.
muig22. mai 2018, 17:40
ja miks ma küll ei usu mootorrattahiire juttu...
Ka Mika Dze22. mai 2018, 15:55
Taas sai selgeks, et mootorrattasõit on üks ekstreemmsporid alasid. Ja õnneks jäävad sellel ala küllalt paljud ellu ja isegi terveks.
Andres22. mai 2018, 15:46
"...tundub, et mootorratastele tahetakse teadlikult nii-öelda ära teha". Kuule poju, Sulle tundub. Ma aga näen iga päev kuidas asi on otse vastupidi.
No- jah22. mai 2018, 15:06
Eks ülbete Elmari saatejuhtidega juhtub ikka selliseid asju. Saatus nuhtleb!
Leelo22. mai 2018, 17:35
Ei tea küll ühtegi Elmari saatejuhti, kes ülbe oleks! Aga aiman, kes selle kommentari taga on...
Leelo22. mai 2018, 18:10
Leelota või aima palju tahad, aga Elmari raadio saatejuhid väärivadki saatuse poolt karistust ning see jõuab peagi iga saatejuhini. Juba pikemat aega Elmari kuulatavus langeb ning ühtlasi hakkavad ka saatejuhtidega erinevad asjad juhtuma...