Meelis Pai mullu kohtusFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
22. mai 2018, 11:20

Kohus mõistis Meelis Paile 800-eurose trahvi (11)

Harju maakohus mõistis teisipäeval Tallinna Linnahalli AS-i nõukogu endisele esimehele Meelis Paile korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest 800 euro suuruse trahvi.

Kohus mõistis Paile sama karistuse, mida politsei talle 7. mail toimunud istungil taotles. Pai endal süüd ei näe ning leiab, et tema väärteoasjas tulnuks menetlus lõpetada, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo heidab Paile ette korruptsioonivastase seaduse rikkumist seoses ametiseisundi või mõju korruptiivse kasutamisega. Mullu märtsis vabastas Tallinna linnavalitsus Pai Tallinna Linnahalli AS-i nõukogu esimehe kohalt.

Õhtuleht kirjutas novmebris Pai kohtusaagast. Harju maakohtus algas 2017. aasta novembris Tallinna linnahalli nõukogu endisele esimehele Meelis Paile esitatud väärteo süüdistuse kohtulik uurimine: keskkriminaalpolitsei heitis Paile kui ametiisikule ette seisundist tuleneva mõju korruptiivset kasutamist omakasu eesmärgil.

Süüdistust esindava kohtuvälise menetleja sõnul pani Meelis Pai väärteo toime 2017. aasta 10.–14. märtsil. Kohtualune, kes oli sel ajal Tallinna Linnahalli ASi nõukogu esimees, andis oma sekretärile korralduse valmistada ette tööleping, mille alusel oleks temast pärast selle allkirjastamist saanud linnahalli kunstiline juht.

Pai on väitnud, et tal oli vahetult enne seda uuest tööotsast juttu linnapea kohusetäitja Taavi Aasaga, kes olevat talle selleks nõusoleku andnud. Kunstilise juhi töölepingu projekti lihvis Pai ja see saadeti kooskõlastamiseks ka linnavalitsuse juristidele, kes olevat kinnitanud lepingu vormilist korrektsust.