Kuninglik noorpaar pärast laulatust. Foto: Ben Cawthra/SIPA USA
Inimesed
21. mai 2018, 13:21

Meghani pruutkleidi valmistajad pidid iga 30 minuti tagant käsi pesema (10)

Kuningliku pruudi Meghan Markle'i mõrsjarüü valmistamiseks kulus õmblejatel-tikkijatel sadu tunde. "Nad pesid iga 30 minuti tagant käsi, et tüll ja niidid laitmatult puhtad oleksid," seletab Kensingtoni loss oma avalduses.

USA näitlejanna tellis oma pruutkleidi Givenchy moemaja peakunstnikult Clare Waight Kellerilt. Väidetavalt kujunes paatkaeluse ja viiemeetrise looriga kleidi hinnaks 230 000 eurot. Loorile olid tikitud Rahvaste Ühenduse kõigi 53 liikmesriigi sümbolid, aga ka pruudi kaks lemmikut: California moon, sümboliseerimaks tema sünnimaad, ning uue kodu, Kensingtoni lossi aias sirguv varane taliõis. 

Birminghamist pärit briti disainer seletas reporteritele, et regulaarne kätepesu on tikkimisprotsessi jooksul möödapääsmatu.

"Aja jooksul koguneb käele rasu ja kui töötad niivõrd puhta, lumivalge materjali kallal, pead hoolt kandma, et see laitmatult puhas püsiks," vahendab People.com. Kelleri sõnul osales pruutkleidi loomisel palju inimesi. "Mõistagi kulus selle valmimiseks tohutult palju tunde."

Disaineri sõnul oli kuninglik pruut algusest peale soovinud midagi elegantset, klassikalist ja ajatut. Üksmeel leiti ülikiiresti. "Kohtusin Meghaniga seitse-kaheksa korda. Meil oli algusest peale disainist paar variatsiooni, aga väga kiiresti arenes sellest lõppversioon, mida te nägite."