OrelipoissFoto: (C)Dmitri Kotjuh
Saund
21. mai 2018, 11:07

Norra popisensatsioon ARY tuleb Eestisse!

Varasemalt Acoussioni nime all tuntud rändav muusikafestival Võnge on pühendatud tänavu Eesti Vabariigi sajandale sünnipäevale ning festivali esitleb Viru Keskus. Esmakordselt jõutakse sellel suvel Pärnumaale. Võnge 2018 toimub laupäeval, 7. juulil Vango Imedemaal.

Pika päeva vältel astuvad festivalil publiku ette erinäolised artistid nii Eestist kui välismaalt. Looduse rüppe istutatud poeetilistel lavadel esinevad Holy Motors, Rasmus Rändvee, Orelipoiss, Tartu Popi ja Roki Instituut, Steps To Synaps, INGER, 4 AM ning ARY (Norra). Teine pool artistide nimistust saab avalikuks mõne aja pärast.

Holy Motors Foto: Kertin Vasser
Rasmus Rändvee Foto: Mart Vares

Norra lauljatar Ariadne Loinsworth ehk ARY on artist, keda peetakse popmuusika ühe edukaima riigi üheks hetke paljulubavaimaks artistiks ning talle ennustatakse peatset läbilööki rahvusvahelisel areenil ja hiilgavat karjääri. "Sensatsiooniline, selgelt äratuntav staarikvaliteet ja aukartustäratav potentsiaal."

Ariadne Loinsworth ehk ARY Foto: Promo

Nii on kirjeldanud ARY’t Suurbritannia suurim sõltumatu uue muusika veebimagasin The Line of Best Fit. Norra-Trinidadi juurtega ARY lugusid iseloomustab ühtaegu skandinaavialikult puhas ja haarav elektrooniline sound ning teisalt jazzilikult ümisev ja võluvalt eksootiline hääl.