Svjata Vatra Philly Joe'sFoto: Martin Ahven
Saund
19. mai 2018, 20:10

GALERII | Vaata, mis toimus meeleolukal Svjata Vatra ja räppar Tiiu ühiskontserdil! (1)

Eile toimus Tallinnas Svjata Vatra albumi “Muutused/Zminy” esitluskontsert. Ürituseks oli bänd ühendanud jõud räppar Tiiuga.Svjata Vatra on ainulaadne, tuline folk-küttebänd, kes on Eestit esindanud üle terve Euroopa, aga ka USAs, Kanadas ja paljudes teistes maailma nurkades. Svjata Vatra kauaoodatud, järjekorras juba kuuenda plaadi ”Muutused Zminy" lauludega liigutakse otsesõnu muutuste tuules. Bänd sõlmis lepingu Saksa plaadifirmaga Nordic Notes, tulefolkaritega on liitunud andekas noor kitarrist Peeter Priks ning trummar Karl-Heinrich Arro, varakevadel naasti esimeselt USA showcase’ilt ning salvestati bändi esimene stuudiovideo.

Väikeses, kuid õdusas Philly Joe's oli eile õhtul hilinejatel raske istekohta leida. Kõik külalised olid end mõnusalt seinaäärsetele diivanitele ja toolidele sisse seadnud. Vabaduse platsil asuv džässiklubi on ideaalne koht vahetuteks ja intiimseteks kontsertideks.

Kuna Peetril läks kontserdi jooksul kitarrikeel kolm korda katki, pidid nii Ruslan kui Juhan kitarrikeele vahetamise hetked täitma jutuga. Trochynskyi rääkis palju armastusest ning rõhus, et ainult armastus näitab meile teed. Kahetunnise kontserdi lõpuks oli mehe jutt nii filosoofiline, et tunnistas ka ise, et võiks juba doktoritööd kirjutada.

Publiku seas oli ka ukrainlasi, kes kontserdi väga soojalt vastu võtsid. Samuti sõnas Ruslani abikaasa ja bändi mänedžer Terje Trochynskyi, et on saanud publikus olevatelt sõpradelt palju vastukaja Svjata Vatra muutumise kohta, seda eelkõige helipildis.

Ruslani lavaline olek pakatas energiast ning jõudis ka publikuni, sest lõpuks ei peetud paljuks diivanitel hüpata ning kaasa õõtsuda. Koos räppar Tiiuga moodustas Trochynskyi tõelise power-duo, mida oli nauditav vaadata. Neid tasakaalustas imelise häälega Rute, kes on ühtlasi ka Ruslani tütar. 

Kõik, kes eile õhtul Philly Joe's viibisid, said millegi väga erilise ja ainulaadse osaliseks. Jääb üle ainult loota, et Tiiu liitub Svjata Vatraga ka mõnel suvisel kontserdil, et tuua folgi ja räpi fantastilist kooslust veel suurema kuulajaskonnani.