TÕNIS, ANNA PALL ÄRA! Tartu vutiturniiri hing ja alatine mängija Tõnis Lukas viis võidule oma võistkonna - Tartu Kutsehariduskeskuse.Foto: Reigo Teervalt
Inimesed
18. mai 2018, 19:32

Vanemuine napilt teine, ERM lõi kõige ilusama värava

Pingeline lõpp: Kutsehariduskeskus võitis Tartu esinduslikema vutiturniiri

„Laenake meile väravavahti, me toome ta pärast tagasi,“ lõõbivad Eesti Rahva Muuseumi inimesed vanemuislaste kallal kui nad otsustavas kohtumises Tartu Kutsehariduskeskuse vastu 0:2 kaotusseisu jäänud. Alles kümmekond minutit tagasi sai muuseumi võistkond teatri satsilt kuiva kaotuse 3:0.

Võitu andis oma tubli panuse KHK direktor Tõnis Lukas, kes lõi ühe neljast väravast ERMi võrku – lõpptulemus 4:1. Kusjuures otsustav tabamus sahises ERMi väravasse alles mängu päris viimasel minutil. Et esimene mäng Vanemuise ja KHK vahel päädis väravateta viigiga, siis osutus traditsioonilisel kolme võistkonna turniiril parimaks Lukase juhitud võistkond. Võit kohe esimesel osalemisel!

„Ei noh, mis uustulnukad,“ muheleb Lukas, kes nii haridusministrina kui ka ERMi direktorina olnud kolme võistkonna turniiri peamisi eestvedajaid ja alatine mängija. „Tore vaheldus,“ lisab direktorihärra, keda võidu puhul tuli õnnitlema ka abikaasa.

„Mängudega võib rahule jääda – üks võit, üks viik,“ ütleb vanemuislaste edurivimees Margus Jaanovits. Kui varem on Vanemuise suunas nurisetud, et nende füüsiliselt võimsad balletiartistid annavad neile eelise, siis tänavu sellist asja ei olnud. „Meil oli platsil ainult üks balletitantsija – ja tema oli ka väravavaht.“

Haridusministeeriumi, Vanemuise ja ERMi vahel on peetud sõbralikku vutiturniiri juba enam kui kümme aastat. Sel aastal asendas KHK võistkond ministeeriumi esindust, kusjuures koolil on ministeeriumi ees tugev eelis – oma staadion.

„Ministeerium langes mudaliigasse,“ ei andnud irvhambad väljaku ääres turniirist loobunud ministeeriumile armu. „Kõik jalgpallurid on haridusministeeriumist ära koondatud.“

Kuni lõpuni oma jõududega mässanud ERMi võistkond võis vaatamata kahele kaotusele väljakult lahkuda püstipäi – nende võistkonna arvele jäi turniiri kõige ilusam värav.