Ema ja tütar 2011. aastal. 48aastane lauljanna suri 2012, tema tütar Bobbi Kristina (22) kolm aastat hiljem. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
19. mai 2018, 10:00

Cannes'i kõmudokk: Bobbi Kristina tahtis oma ema Whitney Houstonit tappa (3)

Kolmapäeval Cannes'i festivalil esilinastunud dokumentaalfilm "Whitney" paiskas õhku rea skandaalseid väiteid.

Kadunud lauljanna tädi Pati õnnistusel valminud dokfilm (režissöör Kevin Macdonald) paljastab, et Whitney elas lapsepõlves üle elada seksuaalse kuritarvitamise. Pilastajaks olnud temast 18 aastat vanem nõbu, soulilauljanna Dee Dee Warwick, kelle õde oli soulitäht Dionne Warwick. Dee Dee ohvriks langemisest rääkis filmis Whitney Houstoni poolvend, kes avaldas veendumust, et sama saatus oli tabanud Whitneyt. Pilastamine leidnud aset seitsme kuni üheksa aasta vanuses, kui nende vanemad olid kontserdituuril ning nad olid jäänud Dee Dee hoole alla. 

Kuritarvituse ohvriks langemisega seletatakse filmis seda, miks Whitney häbenes oma lesbilisust, aga ka seda, miks ta hakkas närve uimastitega rahustama. 

Daily Maili teatel on filmis juttu ka Whitney ainsast tütrest Bobbi Kristina Brownist, kelle surm saabus samasugustel asjaoludel nagu tema superstaarist emalgi - meelemürkide mõju all vannivees. 

Filmis räägitakse, et Bobbi Kristina tegi esimese enesetapukatse juba siis, kui tema ema veel elus oli. Tüdruku lapsepõlv oli möödunud ema ja isa Bobby Browni tülisid ning alkoholi- ja uimastipruukimist pealt nähes.

Ühel eluhetkel väljendanud Bobbi Kristina soovi ka oma ema tappa. Tüdruk kavatsenud Whitney surma lavastada õnnetusjuhtumiks või loomulikuks surmaks.