"Roaldi nädal"Foto: Kanal 2
Tele
18. mai 2018, 12:04

VIDEO | „Roaldi nädal“: Eestimaal niidab inimesi kristallipalavik

Täna viib “Roaldi nädal” televaatajad väidetavalt imet tegevate kivikeste maailma. Palju inimesi usub, et poolvääriskivid väljastavad võnkeid ja vibratsioone, mis toetavad ja aitavad inimest mis tahes olukorras, olgu selleks armastuse puudus, lein, lahutus, alkoholism või ülekaal.

Roald Johannson külastab sel nädalal perekonda, kes on kristalliäri üsnagi suurelt ette võtnud. Nende elamises saavad kividelt kasvujõudu nii viljapuud kui ka köögiviljad.

“Kristall ikkagi väga toetab. Meil oli siin tomatimets ja kõige suurem oli selline 600-grammine,” kirjeldab Leie Klaar kivide mõjujõu võimsust.

Leie jaoks on kristallid ehk poolvääriskivid elu sisuks ja ta peab koos abikaasaga suurt kristallistuudiot Viimsis. Põhiline rõhk nende kodus olevatele erinevatele tuhandetele kristallidele on siiski mõeldud inimeste hüvanguks. 

Kristallipalavikust pole puutumata jäänud ükski Eestimaa nurk. Ka Haapsalus kristallipoodi pidaval Katrinil on huvi ja tõmme kivide vastu olnud sügavalt isiklik.

“Larimal on haruldane kivi ja see aitab leida hingesugulasi ja olengi tutvunud väga huvitavate inimestega viimasel ajal,” kirjeldab Katrin, kuidas kivide omadused ka tõeks lähevad.

Merlin Talonpoika elu võib aga kaheks jagada – elu enne ja elu pärast kristallidega kohtumist. Merlin oli laotööline ja jõudis kristallideni selle kaudu, et põdes aastaid tagasi raskekujulist depressiooni koos ärevushäiretega ning sai abi just kristalliteraapiast.

“See oli minu jaoks vau effekt, mis ma sealt sain. Mul oli tagasi tulnud usk ühest sellest väiksest seansist,” räägib aastaid tagasi hirmude käes vaevelnud Merlin, kuidas kristallteraapia päästis ta elu.