Henri LaumetsFoto: Teet Malsroos
Tele
18. mai 2018, 11:47

„Aktuaalsest kaamerast” lahkuvad Henri Laumets ja Martin Mileiko: läheme soojale maale (31)

Eile avalikustas ERR, et otsib uusi ilmateadustajaid, sest järgmisel kuul lahkub Henri Laumets ning sügisel ka Martin Mileiko. Mõlemad mehed ütlesid Õhtulehele, et siirduvad soojale maale.

Henri Laumets läheb pikemaks ajaks Uus-Meremaale, kuid täpsematest plaanidest saab rääkida pärast 10. juunit, kui on ETV-st lahkunud. „Olen vaadanud natukene lennutööd. Võib-olla on ka üks teleprojekt, aga sellest ei saa ma veel rääkida, sest kõik on nii varajases staadiumis.”

Lahkuda on mehel kahju. „Väga palju häid kolleege jääb maha. Aga kunagi ei tea, kui ma ikkagi tagasi tulen, saan ehk ETV-ga jätkata, sillad ei ole põletatud.”

Kandideerijatele ütleb Henri, et tuleb olla julge. „Nii palju kui minule hiljem tagasisidet anti, siis üks põhjustest, miks ma selle koha sain, oligi julgus. Ei maksa midagi karta. Tuleb jääda iseendaks ja endast parim anda,” sõnab Laumets.

Martin Mileiko plaanib sügisel minna La Gomera saarele, mis asub Kanaari saarestikus. „See on Tenerife kõrval, umbes poole Hiiumaa suurune. Kavatsen seal lihtsalt talvituda,” sõnab ta. Viimane tööpäev on mehel tõenäoliselt 3. september, sest järgmisel päeval ta juba lahkub.

„Ma ei jäta Eestimaad, see on mu kodumaa ja armastan seda väga. Kuna talvel on väga pime, kõle ja kole, eelistaksin olla seal, kus on natuke soojem ja parem kliima sõna otseses mõttes. Kes ikka oskab kliimavärki arvata ja teada kui mina ise,” naerab Martin.

Oma lahkumisplaanist teatas Mileiko „Aktuaalse kaamera” pearežissöör Rait-Roland Veskemaale juba möödunud sügisel. Kuna kevadel tuleb mees tagasi Eestisse, ei välista ta ekraanile naasmist. „Käisin selle mõtte ka Veskemaale välja, et kui keegi minu abi vajab, aitan hea meelega.”

Martini sõnul tuleb kandideerimisel silmas pidada, et ilma teadustamine võtab elust suure osa. „Väga paljud õhtud on kinni ja see mõjutab kindlasti päris palju eluolu ja isiklikku elu. Tuleks rahulikult võtta, ei maksa pabistada. Ekraanil tuleb olla hästi loomulik ja normaalne. Kui keegi suudab Eesti rahvale rõõmsalt ilmast rääkida, on tore.”