Foto: AP/Scanpix
Inimesed
19. mai 2018, 16:01

GALERII, VIDEO JA BLOGI | HÕISSA, PULMAD! Prints Harry ja Ameerika näitlejatar Meghan Markle tõid rahvani ebatraditsioonilise pulmatseremoonia (103)

Prints Harry ja Meghan Markle on ametlikult mees ja naine. Nad pandi paari Windsori lossis toimunud tseremoonial. Noorpaar andis teineteisele tõotused ja abielusõrmused 600 külalise ees St George’i kabelis. Õhtuleht tegi suursündmusest otseülekande, blogis võttis kuninglike pulmade teemal sõna pulmaisa Norbert Kaareste.

Meghan Markle kandis Briti disaineri Clare Waight Kelleri kleiti, altari ette viis naise prints Charles. Noorpaari tiitlid on nüüdsest Sussexi hertsog ja hertsoginna.

Külaliste seas olid paljud kuulsused ja staarid, nende seas näiteks Oprah Winfrey, George ja Amal Clooney, David ja Victoria Beckham, Elton John jne.

Markle'il oli kümme pisikest lilleneiut ja paaži, nende seas ka prints Williami ja hertsoginna Catherine'i lapsed prints George ja printsess Charlotte.

Markle'i välimus oli väga loomulik, ta nägu oli praktiliselt meigivaba ning peakaunistusena kandis pruut kuninganna Mary diadeemi, mille laenas talle kuninganna Elizabeth II isiklikult. 

Paari laulatas Canterbury peapiiskop Justin Welby, kes viis märtsis läbi ka Meghani ristimistseremoonia. 

Kui prints Harry vanema venna Williami naitumisele Kate Middletoniga oli kutsutud ligi 3000 inimest, siis Harry ja Markle tegid asja ära palju intiimsemalt, nende pulmatseremooniale oli kutsutud umbes 600 inimest.

Pulmapidustustele Windsori lossi aeda on kutsutud osalema aga ligi 2600 külalist, nende hulgas ka ühiskonda panustanud noored, heategevusorganistatsioonide liikmed ning 100 õnnelikku õpilast kohalikust koolist.

Markle ja prints Harry otsustasid loobuda ka traditsioonilisest kuivatatud puuviljadega pulmakoogist, nemad pakuvad külalistele leedrimarjasiirupiga kooki.

15:59
Keit Paju

Aitäh kõigile blogi jälgijatele ja loodame, et noorpaari armastus on tugev pikkadeks aastakümneteks.

15:57
Keit Paju

Harry ja Meghani pulmadest jääb kõlama see, et armastus võidab alati! 

15:55

Markle peab olema abielus kolm aastat, enne kui briti kodakondsuse saab. Enam ei saa ta jätkata oma näitlejatööd, omada sotsiaalmeediakontosid, tal tuleb leppida, et igat mõtet ta väljendada ei saa. Muidugi saadab teda ka suur tähelepanu. Paljaste säärtega enam ringi joosta ei tohi! Talle meeldib väga ka pikkades pükstes käia, aga eks ole näha, kui palju pükse ta garderoobi jääb.

(AFP/Scanpix)
15:51
Keit Paju

Meghan Markle isa, kes tervislikel põhjustel pulmas osaleda ei saanud, saatis oma tervitused edasi, öeldes: "Mu lapsuke näeb ilus välja ja ta näib väga õnnelik olema. Ma tahaksin seal olla ning soovin neile armastust ja õnne." 

15:48
Keit Paju

Traditsioonilisele pulmareisile noorpaar ei lähe.

15:48
Keit Paju
15:47
Keit Paju

Noorpaar on hetkel Elizabeth II korraldatud vastuvõtul. Õhtul on prints Charles'i vastuvõtt väiksema ringkonnale.

15:45
Keit Paju

Pulmaisa Norbert: "Aga suur huvi pulmade vastu on kindlasti tervitatav. Ka eestlased on aina enam abiellumas, ning praegused kaunid kuupäevad (17.07.17., 18.08.18 jne) on andnud sellise õrna uue hoo abiellumistele. Ja kõige rohkem ikkagi meie inimeste küpsemine - abielu on suurepärane elusündmus, mis hoiab sõpru koos, annab ainulaadsed mälestused ning võimaldab sinu kaaslasele veel kord näidata, kuidas ilma temata olla ei saa."

15:40
Keit Paju

Pulmaisa Kaareste: "Pulmad toovad pruutpaarile kindlasti raha ka tagasi. Külalised leiavad end vast pidevalt arutlemast, palju oleks viisakas ümbriku jätta. Ise olen kohanud mõttekäiku, kus summaks on vanalinna tipprestorani kolmekäiguline õhtusöök kahele."

15:34
Keit Paju

Pulmaisa Kaareste: "35 miljonit naelsterlingut on kena pulmaeelarve. Eestis jäävad tavalised pulmad 7000 ja enama euro juurde."

15:34
Keit Paju
15:33
Keit Paju

Rahva seas oli ka teisi prints Harry järgi himustavaid naisi:

(AFP/Scanpix)
15:32
Keit Paju

Aamerika vaimuliku etteastet pulmatseremoonial hakatakse kindlasti kuluaarides arutama. Aga tal ongi selline jutlusstiil.

15:30
Keit Paju

Prints Harry venna Williami abikaasa Kate Middleton.

15:29
Keit Paju

Pulmaisa Kaareste: "Prints Harry on kindlasti Eesti inimestele üks tuttavamaid ja vahest lemmikumaid Briti kuningakoja liikmeid. Esimesena meenub näiteks tema osalemine Kevadtormil meie kaitseväelastega."

15:27
Keit Paju

Suuri pulmakinke pruutpaar ei soovinud, kõik pulmakingid lähevad heategevusele.

15:26
Keit Paju

Pulmaisa Kaareste: "Eks pulmades ole palju muinasjutulist, just pruudi jaoks. Praegu ju näeme reaalajas, kuidas ühest neiust printsess sai."

15:25
Keit Paju

Niimoodi kulgeb värske kuninglik abielupaar läbi Londoni.

(Reuters/Scanpix)
15:23
Keit Paju

Pulmaisa Kaareste: "No ratsakorteež on väga pidulik. Suursugune tunne on kindlasti neil ratsanikel ja Harryl ka kindlasti."

15:21
Keit Paju

Pulmaisa Kaareste: "Vat lillekimpu valitud lillede olulisusest oskab rääkida küll ainult florist. Eesti pulmas on pruudikimbu roll - kui üldse - ikka vaid järgmise õnneliku pruudikandidaadi leidmine!"

Loe rohkem