Meghani ja Harry kihlusfotode autor Alexi Lubomirski värvati ka pulmapiltnikuks. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
17. mai 2018, 14:11

Mida süüakse? Mis saab lilledest? 10 põnevat fakti kuninglikest pulmadest (1)

19. mai keskpäeval pannakse Windsori lossi kabelis paari Briti troonipärija noorem poeg prints Harry (33) ja USA näitlejanna Meghan Markle (36). Õhtuleht korjas kokku põnevamad seigad aasta erutavaimast seltskonnasündmusest.

Isameheks on peiu vend

Pole üllatav, et prints Harry palus laulatusel isamehekohuseid täita oma vanemal vennal Williamil – tema ise oli 2011. aastal Williami ja Kate Middletoni pulmas samas rollis olnud. 

Peapruutneitsit ei ole

Ilmselt ei tahtnud Meghan Markle oma sõbrannasid tülli ajada, sest ta on teada andnud, et tal ei ole pruutneitsisid, peapruutneitsist rääkimata. "Meghanil on väga lähedane sõprade ring ning ta ei tahtnud ühtki teisele eelistada," ütles Kensingtoni palee esindaja. 

Lilleneiud ja peiupoisid pole suures osas siniverelised

Kui Kate Middleton 29. aprillil 2011 mööda Westminster Abbey kesklöövi altari poole sammus, kõndis tema sabas trobikond siniverelisi lapsukesi, nende seas näiteks Elizabeth II õe printsess Margareti lapselaps.

Meghan Markle'i laulatusseltskonna seas on küll prints Williami lapsed prints George (4) ja printsess Charlotte (3), kuid sinna on valitud ka Meghani parimate sõbrannade võsukesed: tema südamesõbranna Jessica Mulroney tütar Ivy Mulroney (4) ning Ivy kaksikud vennad Brian ja John Mulroney (7) ning näitlejatari ristitütred Rylan ja Remi Litt (7). Selle kõrge au vääriliseks on osutunud veel prints Harry ristitütred Florence van Cutsem (3) ja Zalie Warren (2) ning ristipoeg Jasper Dyer (6). 

Traditsioonilist puuviljakooki ei tule

Tavaliselt on Briti kuningakojas pakutud pulmade puhul traditsioonilist kuivatatud puuviljadest tehtud torti, kuid Harry ja Meghan tahavad oma külalistele pakkuda midagi erilist. Ajakirjanduse teatel tuleb pulmatort sidruni-leedrimaitseline ning seda katavad võikreemist glasuur ja värsked lilled. Tordi meisterdajaks palus noorpaar Claire Ptaki nimelise kondiitri, kes peab Ida-Londonis Violet Bakery nimelist pagariäri. 

Pulmalilled kingitakse ära

Kuninglikus pulmas on alati lilli enam kui küll. Pärast pidustusi annetab noorpaar buketid ja seaded heategevusorganisatsioonidele.

Pulmakinkide asemel annetused

Nii prints Harry kui ka tema mõrsja on tuntud heategevusaktivistid. Nii polegi vast ime, et nad on palunud kinkide asemel annetusi seitsmesse heategevusfondi. Mitmed neist on pühendatud lastele ja keskkonnale. Ka Harry vanem vend prints William ja tema väljavalitu Kate Middleton palusid 2011. aastal abielludes kingi asemel annetusi. Nii koguti 26 heategevusorganisatsioonile üle miljoni naelsterlingi. 

Laulatusel mängib imelaps

Meghan on palunud üheks laulatusel musitseerijaks 19aastase tšellisti, Briti kuningliku muusikaakadeemia tudengi Sheku Kanneh-Masoni, kes on koos oma musikaalse perega võistelnud Briti talendisaates ning pälvinud BBC noore muusiku auhinna.  

Pulmapiltnik on kihlusportreede autor

Pulmapiltnikuks on kutsutud fotograaf Alexi Lubomirski, kes tegi hilissügisel ka Harry ja Meghani võrratud kihlusportreed.

Pulmaplaneerijat ei ole

Kensingtoni palee kinnitusel juhtisid Meghan ja Harry pulmade ettevalmistamist suures osas ise. 

Landood veavad Windsori hallid hobused

Pärast laulatust suundub noorpaar soodsa ilma puhul lahtise tõlla ehk landooga Windsori tänavaile, kus rahvas saab neid tervitada. Tõlda veavad Windsori halli tõugu hobused Milford Haven, Storm, Plymouth ja Tyrone.  Saatjateks on veel Sir Basili ja Londonderry nimelised suksud.