"Tõde ja õigus"Foto: Kuvatõmmis/YouTube
Film
17. mai 2018, 12:02

Suurfilmi „Tõde ja õigus” võtteplatsil peab toime tulema temperamentsete lehmadega (2)

Tänases "Vikerhommikus" oli külas režissöör Tanel Toom, kes rääkis suurfilmi "Tõde ja õigus" telgitagustest. Eesti vabariigi 100 aasta juubeliks valmiv film jõuab kinodesse järgmisel aastal.

Eelmisel nädalal ilmus ka esimene teaser, mis annab filmist juba natukene aimu. Tanel sõnab, et päris treileriga tegu veel ei ole. "Treiler tuleb sügisel, kus saab rohkem maitset."

"See on võimas raamat, üritame ikkagi vastavalt materjalile ka seda lugu esitada. Loomulikult me tahame teha võimast värki, et see oleks nii emotsionaalselt kui visuaalselt meeldejääv ja sama eepiline, kui raamat," räägib Toom.

Tanel tõdeb, et "Tõe ja õiguse" tegemine ja võttepäeva algusest lõpuni saamine ei ole meelakkumine. "Filmitegemine on pidev loominguliste probleemide lahendamine. Sa ei tea kunagi hommikul, mis kõik võib päeva jooksul platsil juhtuda ja takistada filmi tegemist või sellise kaadri saavutamist, mida oled pikalt mõelnud ja tahtnud."

Kuigi ilmaga on siiani hästi läinud, on näiteks juhtunud, et keset päeva hakkas rahet sadama. Ka mõnel lehmal on halb tuju olnud. "Keeldub koostööd tegemast või vaatab lihtsalt kaamerasse mitu duublit järjest. Siis kolistad kõrval pannidega," räägib Toom, et võtetel juhtub ka asju, mille peale ei oskakski tulla.