Getter JaaniFoto: Alar Truu
Saund
17. mai 2018, 12:11

NIMETÜLI LAHENES: kohtuga ähvardatud Getter Jaani vahetaski artistinime (29)

Mõni aeg tagasi tabasid Getter Jaanit süüdistused nimevarguses. Jaani otsustas eelmisel aastal, et hakkab kasutama artistinime Getter, mispeale Ameerika DJ ja EDM artist Tanner Petulla Eesti lauljatari kohtusse kaebas. Põhjuseks asjaolu, et ka Petulla kasutab artistinime Getter. 

Petulla on oma artistinime patenteerinud ning polnud rahul sellega, et erinevates muusikakanalites veel üks samanimeline artist figureerib, kirjutas Kroonika mõni aeg tagasi. Juhtus lausa nii, et kui Getter Jaani avaldas Spotify's loo "Something Good", läks see automaatselt teise Getteri kontole! Ka sotsiaalmeedias olid fännid segaduses, kuidas kaht Getterit omavahel eristada. 

Kui ilmus aga Jaani lugu "Chasing Trouble", läks see taas vale Getteri kontole ning see ajas ameeriklastel kopsu üle maksa. Tanner Petulla saatis Getterile sõbraliku kirja, küsides, kas Getter võiks oma artistinimet loobuda. Jaani soovitas pöörduda oma mänedžeri Tambet Mumma poole, kes sai seepeale viis lehekülge pika ja mitte enam nii sõbralikus toonis kirja. 

Paar päeva tagasi kirjutas Getter sotsiaalmeedias, et kui ta sai kirja, kus öeldi, et ta kas võtab omale uue artistinime või läheb kohtusse, ei suutnud ta oma silmi uskuda. "Mõtlesin endamisi, et kuidas on see võimalik, et ma ei saa enda eesnime kasutada artistina! Tuleb välja, et võibolla ei saagi! Nii palju lahtiseid otsi on veel, aga loodan südamest, et kõik saab paari päeva pärast korda ning siis on mul võimalus ka lõpuks teie kõigiga jagada enda muusikavideot loole “Chasing Trouble”. Video on lihtne, igati minulik, vaba ja täis lõbusaid emotsioone!"

Tundub, et nüüd on vaidlused lahendatud, Getter Jaani kasutab edaspidi artistinime Getter Jaani, ning muusikavideo on teie ees: