Whitney Houston Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
17. mai 2018, 11:41

Cannes'i šokidokk: Whitney Houstonit pilastas lapsepõlves naissoost nõbu (5)

Kolmapäeval Cannes'i festivalil esilinastunud dokfilm tuleb lagedale šokeerivate väidetega Whitney Houstoni (1963 - 2012) lapsepõlve kohta.

Ajakirja People teatel väidetakse filmis "Whitney", et kadunud lauljanna langes lapsepõlves oma nõo Dee Dee Warwicki (1945 - 2008) väärastunud sugutungi ohvriks. Whitneyst 18 aastat vanem soulilauljanna Warwick oli USA lauljanna Dionne Warwicki õde.

"Whitney" režissöör Kevin Macdonald rääkis Indiwire' intervjuus, et seksuaalsest kuritarvitamisest oli talle rääkinud Whitney Houstoni poolvend Gary Garland.

Garland väitis, et Dee Dee Warwick oli teda ennast pilastanud, ning väljendas veendumust, et sama oli juhtunud Whitneyga. Endine NBA korvpallur Garland nõustus oma loost rääkima ka kaamera ees.

Ka Garlandi abikaasa Pat Houston rääkis režissöör Macdonaldile, et Whitney oli talle seksuaalsest ärakasutamisest rääkinud, kuid üksikasju avaldamata.

Kaks kuud pärast lavastaja vestlust Garlandiga kõneles temaga ka Houstoni tädi Mary Jones, kes kinnitas, et Whitneyt oli pilastatud. 

Macdonaldil (50) oli enda sõnul tekkinud kahtlus, et Houstonil on seljataga seksuaalne kuritarvitamine, lauljanna vanu arhiivikaadreid vaadates. Tema sõnul oli ilmne, et Whitney ei tundnud end oma kehas hästi ning surus oma seksuaalsust alla. "See ilus naine oli oma käitumises väga suletud." Kuna Macdonaldi varasem film oli samuti tegelnud laste seksuaalse kuritarvitamisega, süvenes temas veendumus, et Whitney oli midagi sarnast üle elanud.

"Ja lõpuks ütleski keegi mulle: "Whitney rääkis, et teda oli kuritarvitatud." Aga see isik polnud nõus kaamera ette astuma."

Kineast pöördus ka Whitney eksabikaasa Bobby Browni poole. "Tema väidab, et ei tea sellest midagi. Mind ei üllataks, kui Whitney ei rääkinudki talle midagi." Mary Jonesi sõnul oli lauljanna juhtunut väga häbenenud ega saanud sellest omaenda emagagi rääkida.

Mullu valminud dokfilmis "Whitney: Can I Be Me" vaadeldakse Whitney langemist uimastite lõksu, kuid ka tema lähedasi suhteid sõbranna Robyn Crawfordiga. Väidetavalt olid Whitney ja Robyn armusuhtes.