Sergei LoznitsaFoto: Erlend Štaub
Galeriid
17. mai 2018, 12:01

GALERII | ÕHTULEHT CANNES'IS: festivalil linastunud draama „Rafiki“ on kodumaal Keenias keelatud

Lõuna-Prantsusmaal Cannes´is toimuv filmipidu kestab veel loetud päevad. Õhtulehel on olnud rõõm jagada Lõuna-Prantsusmaa päikest ka enda lugejatega. Toome teieni 9. mail toimunud filmide "Donbass" ja "Rafiki" filmilinastusele eelnenud meeleoluka galerii. 

"Donbass" - Ukraina filmirežissööri Sergei Loznitsa sõjadraama oli valitud filmifestivali kõrvalprogrammi Un Certain Regard´i avafilmiks. Filmilinastuse-eelsel pildistamisel tervitasid fotograafe filmi režissöör ja näitlejad Boris Kamorzin, Georgiy Deliev, Valeriu Andriuta, Svetlana Kolesova, Sergey Kolesov, Natalya Buzko ja Liudmila Smorodin.

Sergei Loznitsa Foto: Erlend Štaub
Donbass Foto: Erlend Štaub

"Rafiki" - Rahvusvaheliselt hinnatud Keenia filmirežissööri Wanuri Kahiu draama on kodumaa kinolinadel keelatud, kuna käsitleb homoteemat, mis on Keenia riigis tabu. Filmilinastusele saabusid nii "Rafiki" režissöör kui filmis lesbipaariks kehastunud peaosalised, näitlejannad Samantha Mugatsia ja Sheila Munyiva.

Samantha Mugatsia, Sheila Munyiva, Wanuri Kahiu Foto: Erlend Štaub

Filmiprogrammi Un Certain Regard´i žüriisse kuuluvad tänavu Palestiina filmirežissöör Annemarie Jacir, Venemaa filmirežissöör Kantemir Balagov, Prantsuse näitlejanna Virginie Ledoyen ja Ameerika filmifestivali Telluride Film Festival juht Julie Huntsinger.

Annemarie Jacir, Benicio Del Toro, Julie Huntsinger, Kantemir Balagov, Virginie Ledoyen Foto: Erlend Štaub