"Hommikusöök staariga"; Nõid Nastja; Anu Saagim; Entrecôte Steakhouse & Seafood Bar
Inimesed
17. mai 2018, 11:53

Nõid Nastja: meil pole enam keskaeg, kus nõiad oleks tuleriidale saadetud (34)

Kutsusin nõid Nastja hommikusöögile uuhiuude Kadrioru restorani Entrecôte Steakhouse & Seafood Bar. 

Nõid Nastja (36), õige eesnimega Anastasia, on sündinud Vologdas. Ta on telesaate "Selgeltnägijate tuleproov" Eesti esimese hooaja võitja. Nastja on 2011. aastal avaldanud "Nastja hea tervise kokaraamatu" ja riburada pidi palju teisigi põnevaid maagiaraamatuid. Samuti on Nastja osalenud telesaates "Tantsud tähtedega", kus ta koos oma partneri Marko Mehisega saavutas kolmanda koha.

Tänavu ilmub tema sulest horoskoopide raamatusari “Nastja maagiline 2018”. Igale tähemärgile eraldi koostatud horoskoobiraamat on tavapärastest ajalehe- ja ajakirjahoroskoopidest kolm korda täpsem – iga päikesemärk on jaotatud kolmeks osaks, mida nimetatakse dekaadideks. Selline süsteem võimaldab Nastja sõnul kirjeldada täpsemalt inimese isikuomadusi ja iseloomu. 

"Hetkel on valmis juba raamatud "Jäär" ja "Sõnn" ning kohe jõudmas lettidele ka "Kaksikud" ja "Vähk"," räägib Nastja. 

"Hommikusöök staariga"; Nõid Nastja; Anu Saagim;  Entrecôte Steakhouse & Seafood Bar Foto: Jörgen Norkroos

Nastja, esimesest "Selgeltnägijate tuleproovist" Eestis on kümme aastat möödas ja peale seda on meil plahvatuslikult kasvanud selgeltnägijate, hüpnotisööride, teadjameeste ja esoteerikute hulk. Kaardimoorideks on hakanud isegi paljud avaliku elu tegelased. Mis sa sellest arvad? Kas paljud neist on soolapuhujad? Kas see on lihtne viis raha teenida?

Põhjus lihtne, sest meil pole enam keskaeg, kus nõiad oleks tuleriidale saadetud. Praegu on vahva olla nõid. Loomulikult on ka tänu nõiasaadetele tekkinud suur huvi valdkonna vastu. Ja kui on nõudlust, siis on ka pakkumisi. Inimesi on võlukunst tegelikult alati erutanud. Kujutatakse ju ette, et nõidusega saab raha juurde võluda, samuti armastust ja tervist.   

Sa oled kunagi öelnud sellised kuldsed sõnad, et ennustamine on mõttetu.

See pole tõepoolest hea, sest ennustamine võib mõjutada inimese saatust. Saatusel on aga alati mitu varianti. Kui sa ennustad inimesele parima variandi, siis ta usubki sellesse. Istub maha ja ei teegi enam mitte midagi. Hakkab seda õnne ootama. Aga siis ju ei juhtugi mitte midagi. Samuti on halvaga. Võib ennustada, et miskit halba juhtub, aga alati ei pruugi seda juhtuda. Aga kui on nii juba ennustatud, siis see ajab inimese ärevile, sest aju on ette programmeeritud halvale. Inimene ise on väga tark, Jumala poolt loodud olevus, kelle aju töötab uskumatult hästi. Inimene on nii võimas, et ta suudab ise kõike. Ses mõttes on ennustamine kahjulik. 

Täispikka põnevat intervjuud Nastjaga vaata ja loe juba nädalavahetusel Õhtulehe veebist ja paberist.

"Hommikusöök staariga"; Entrecôte Steakhouse & Seafood Bar Foto: Jörgen Norkroos