Elina NetchayevaFoto: Keit Paju
Inimesed
16. mai 2018, 12:02

Elina Nechayeva: vaba aega ei olnud meil tegelikult üldse! Hea, kui leidsin aega süüa ja vetsus käia

Tänavune eurolaulja Elina Nechayeva on Lissabonist tagasi kodumaal ja vastas "Ringvaate" otse-eetris lugejate küsimustele. 26-aastane lauljanna tunnistas, et eurokarussellist maha astumine vajab veel harjumist. 

"Eks see võtab natuke harjumist. Väga harjumatu on olla tagasi Eestis. Kui seal Portugalis töötas suur tiim ühe asja nimel, siis nüüd ma olen tagasi reaalsuses ja ma saan aru, et kõiki neid teisi ülesandeid pean ma ise tegema," rääkis Elina "Ringvaates".

Inimese on aga murelikud ja küsivad, mis saab sellest kleidist, mis tänavusel Eurovisionil kirgi küttis. "See on mul ilusti kodus. Mis sellest saab, ma ei tea, Võib mulle saata sõnumeid Facebook´i või Instagram´i ja pakkuda enda variante välja, mida ma võiksin teha 52 ruutmeetri valge kangaga," naljatas Elina. Hetkel puuduvad lauljannal ideed, mida sellega peale hakata. "See on päris hea materjal. Ma ei tea, kas telki sellest õmmelda saab, aga midagi ikka."

"Ringvaate" vaatajad olid lauljannale esitanud kümmekond küsimust, millele Elina püüdis vastuseid leida.

Kas on mõni selline Eurovisioni laul, mida oleksid ise tahtnud eurolaval esitada ja miks? 

"See on väga keeruline küsimus. Arvan, et minu hääleregistrile seal väga palju laule ei leidunud, kuna kõik olid üsna madalad. Aga arvan, et top-kümne seas olid mõned laulud, mis mulle väga meeldisid. Näiteks Taani ja Austria laulud olid väga ilusad. Samuti Leedu laul oli väga südantliigutav."

Kas on tulnud juba koostöölepinguprojekti pakkumisi peale edukat Eurovisioni?

"Eks mõningaid ideid meil on küll. Ma arvan, et kui need koostöö ideed juba transformeeruvad järgmisesse olekusse, ehk muutuvad tõsisemaks, siis annan sellest kindlasti teada, aga ideid on küll."

Mida soovitaksid järgmisel aastal Eestit esindaval artistil Eurovisionil teisiti teha?

"Ma ei tea, kas ma oskaks soovitada midagi teisiti teha, aga ma võin öelda, et see ei ole lihtne. See ei ole sprintjooks, see on maraton. Peab olema väga tugev närv. Väsimusel ei tohi lasta endast võimust võtta. Väga oluline on jälgida korralikku eluviisi."

Elina rääkis, et kaks nädalat Eurovisioni oli täis intervjuusid, esinemisi ja pidevat suhtlust. Päevad said alguse varahommikust ja keststid hiliste õhtutundideni. "Sellist vaba aega ei olnud meil tegelikult üldse. Hea, kui leidsin aega süüa ja vetsus käia," rääkis eurolaulja.

Kas sul on alati nii hea lavanärv olnud või oled sa seda kunagi arendanud?

"Ma arvan, et kindlasti on seda võimalik arendada, kui endaga natukene tööd teha. Kui isegi tekib mingisugune närv, siis ma püüan seda transformeerida elevuseks."

Kas sa oled võimeline oma häälega klaasi purustama?

"Ma pole seda veel proovinud, aga on olemas tehnika. Eks ma pean harjutama, siis sellest tuleks huvitav sõunumber."

Mis jättis Portugalis olles kõige suurema mulje? Kas inimene, koht, situatsioon vm?

"Ma arvan, et kõik see kokku jättis täiesti fantastilise mulje. Arvan, et see kogemus ja teekond jääb elu lõpuni mu südamesse. See oli midagi kirjeldamatut - kõik see olustik, inimesed ja söök."

Elina rääkis veel saates, et ka ooperilauljatele on Eurovisioni-sarnaseid lauluvõistluseid. "Üks kuulsamaid on BBC Cardiff Singer of the World. Arvan, et see on Eurovisioniga ühel tasemel selles mõttes, et sinna valitakse parimad lauljad ja konkurents on sellel konkursil väga tugev."

Elina on ise osalenud rahvusvahelisel lauljate võistlusel Neue Stimmen, kus pääses 1500 laulja seast 20 parima naislaulja hulka. "Väga palju on fantastilise häälega lauljaid ja suurele lavale saada ei ole üldse nii lihtne," tunnistas Elina saates. 

Kuigi lauljanna osales Eurovisionil, mis jääb kergemuusika valdkonda, siis hing heliseb Elinal ikkagi klassikalises muusikas. "Minu süda kuulub kõige rohkem klassikalisele muusikale, ooperile ja kammermuusikale. See on see muusika, mis toidab minu hinge," lausus lauljanna.

Vaata täispikka intervjuud ERR-i vahendusel siin.