Noortebändi viimane võitja Rainer IldFoto: Stanislav Moshkov
Noortebänd
16. mai 2018, 09:33

Muusikud, kiirustage! Noortebändi demovooru lõpuni jäänud vähem kui nädal!

Kõikidel kuni 26-aastastel muusikutel tuleb kiirustada, sest vähem kui nädal on jäänud Noortebänd 2018 demovooru lõpuni. Peale auväärse tiitli annab Noortebänd koostöös Kinemaga välja magusa peaauhinna väärtuses 3500 eurot.

Demolugu saab saata kuni 21. maini aadressil http://noorteband.ee/et/registreeri

18. korda toimuv Noortebänd tuleb uue hooga ning annab taaskord kõikidele noortele muusikutele võimaluse särada ereda tähena Eesti muusikataevas. Lisaks on sel hooajal Noortebändi suur sõber tõstuksi paigaldav ettevõte Kinema, kes lennutab võitja koostöös Noortebändiga Gröningenis toimuvale Eurosonic Festivalile ning annab võimaluse salvestada kvaliteetne EP.

“Viimastel aastatel on Noortebänd toonud Eesti muusikasse tõelisi pärle nagu näiteks Lepatriinu, INGER, The Notes. Sealhulgas eelmise aasta võitja Rainer Ild, kel on praegu läinud väga hästi - esinemisgraafik täitub imekiirelt ning kooslust võib näha iga teise Eesti festivali programmis,” tõdeb Noortebändi peakorraldaja Märt Truman. Ta lisab, et tihti ei omista suurt tähelepanu ainult konkursi üldvõitja, vaid silma jäävad ka teised finaalis osalenud. “Kas või eelmise aasta näitel said kutse mitmele festivalile Hommage või Inger,” tunnistab Truman.

“Kinemale on oluline toetada kunsti ja kultuuri ning seepärast otsustasime teha koostööd Noortebändi konkursiga. Kuna igapäevaselt tegeleme garaažidega, siis tundus vahva olla ühes üleskutsega, mis ärgitab noori oma loomingut avalikkusele tutvustama. Kõik laulukirjutajad, bändid ja artistid, tulge aga garaažist välja,“ julgustab Kinema finantsjuht Helina Hilimon.

Noortebänd 2018 poolfinaalid toimuvad 4.-6. oktoobrini ning suurejooneline finaal on 10. novembril. Poolfinalistid valitakse demovoorust edasipääsenute ning piirkondlikelt konkurssidelt osalejate vahel. Praeguseks on selgunud kaks poolfinalisti - esimene Rapla Vesiroosivisioonilt, kelleks on kooslus nimega Muster ja teine Pärimusbändide konkursilt Duo Ruut.