Jennifer ConnellyFoto: Erlend Štaub
Galeriid
15. mai 2018, 23:58

GALERII | ÕHTULEHT CANNES'IS: Star Warsi uus film ajas terve linna pööraseks! (4)

Cannes'i filmifestivali linastus 15. mail „Star Warsi“ saaga sõsarfilm „Solo: Tähesõdade lugu“. Tõelised fännid on aga mitmeid päevi nukralt teatrimaja juures seisnud sildiga, millega lootsid linastusele piletit saada.

„Solo: Tähesõdade lugu“ on Cannes'i festivalikülaliste seas olnud kindlasti üks oodatumaid filme. Ehkki film ei ole põhiprogrammi osa, sahistati juba nädalaid tagasi, et just sel päeval näeb Cannes'is kõige rohkem staare. Ja muidugi kauaoodatud filmi!

Show'st ja üllatustest linastuse eel puudust ei tulnud. Festivalikülalisi tervitasid saalis stormtrooperid, kes uhke marsi saatel siis punasele vaibale staare tervitama sammusid. 

Foto: Erlend Štaub

Selfitajate rõõmuks saabus peagi ka Chewbacca, kes ligi 40 minutit fännidega pilte klõpsas.

Foto: Erlend Štaub

Pealtvaatajate ja filmisõprade jaoks oli aga õhtu säravaim külaline John Travolta, kes saabus vaibale kilgete saatel. Mees polnud kade ka autogramme jagama, selfisid tegema ning rahvast kallistama. Iga sammuga jäi temast maha õnnepisarates parv fänne.

Filmitiimi saali astudes tõusis ligi 2300 inimesest koosnenud publik püsti, ovatsioonid kestsid mitu minutit. Truumatel fännidel tulid esimesed õnnepisarad. Ja film ei olnud veel ju alanudki! 

Aplause võis kogu filmi kestel korduvalt kuulda. Iga kord, kui vaataja meeled eriefektidega üle kuhjati, plaksutas publik rahulolevalt. Filmi lõppedes lahkus rahvas saalist, naeratused palgeil.

Foto: Erlend Štaub

Tuleb tõdeda, et nii palju inimesi pole selle festivali ajal veel teatripalee ees ja sees näha olnudki. Ent ka korraldajad olid selleks valmis. Maja esine tänav oli täielikult suletud, ka jalakäijate teed olid suures osas metallaedadega kinni pandud. Inimparvesid ohjas aga lugematu hulk politseinike ja sõjaväelasi.

Vaata tähesõdalaste punase vaiba melu lähemalt galeriist!