"Hommikusöök staariga"; nõid Nastja ja Anu Saagim restoranis Entrecôte Steakhouse & Seafood Bar
Inimesed
15. mai 2018, 12:30

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Nõid Nastja teab, kuidas end ilma dieeditamata supervormis hoida (31)

Kadriorus avas hiljuti uksed uus restoran Entrecôte Steakhouse & Seafood Bar. Peakokaks on otse Argentiinast saabunud grillimeister Simón Derivi. Koha omanik on Vjatseslav Proštšalõkin ja tegevjuhiks pika restoranijuhtimise staažiga Artur Pavitov. 
"Hommikusöök staariga": Anu Saagim koos Simón Derivi ja Artur Pavitoviga Foto: Jörgen Norkroos

Artur Pavitov selgitab: "Meie liharoad valmistatakse Austraaliast ostetud veiselihast. Meil ongi restoranis kaks kontseptsiooni, nagu juba restorani nimigi ütleb. Valmistame korralikku liha, aga ka roogi värsketest mereandidest. Värsked kalad ja mereannid hangime otse oksjonilt Amsterdamist. Põhiköök on meil Euroopa köök, kuid Aasia nootidega, mis on hetkel ülimalt populaarne."

Restoranis on kaks korrust ja lisaks ka suveterrass. Eriliseks teeb koha võib-olla see, et reedel ja laupäeval ollakse avatud varaste hommikutundideni. Teisel korrusel mängib DJ ja suveterrassil saab lisaks kokteilidele ja šampanjale nautida ka vesipiipu. Üle ega ümber ei saa ka suus sulavatest magusroogadest. Külastajate lemmikuteks on juba kujunenud meekook ja Napoleoni kook.  

Restorani Entrecôte Steakhouse & Seafood Bar maitsvat kalarooga palusime nautima nõid Nastja.

Nõid Nastja, õige eesnimega Anastasia, on sündinud Vologdas. Ta on telesaate "Selgeltnägijate tuleproov" Eesti esimese hooaja võitnud selgeltnägija. Nastja on avaldanud 2011. aastal avaldanud "Nastja hea tervise kokaraamatu". Samuti on ta osalenud telesaates "Tantsud tähtedega", kus ta koos oma partneri Marko Mehisega saavutas kolmanda koha.

Tänavu ilmub tema sulest horoskoopide raamatusari “Nastja maagiline 2018”. Igale tähemärgile eraldi koostatud horoskoobiraamat on tavapärastest ajalehe- ja ajakirjahoroskoopidest kolm korda täpsem – iga päikesemärk on jaotatud kolmeks osaks, mida nimetatakse dekaadideks. Selline süsteem võimaldab Nastja sõnul kirjeldada täpsemalt inimese isikuomadusi ja iseloomu. 

"Hommikusöök staariga": nõid Nastja Foto: Jörgen Norkroos

Muuseas, nõid Nastja teab, kuidas end lihtsate nippidega vormis hoida ja miks kalorite lugemine kedagi tegelikult saledaks ei tee.

Nastja, kuidas sul õnnestub end niivõrd suurepärases vormis hoida?

Ma olen alati olnud igasuguste dieetide vastu. Kõik, mis tähendab ajutiselt söömisest loobumist või toidukoguste piiramist, on minu jaoks ennekuulmatu ning mina armastan oma keha liiga palju, et end sedasi piinama hakata. Eriti kahjulik on see kalorite lugemise teooria. Inimese organism on üles ehitatud palju keerulisemalt, kui küttekeha, seega kalorite lugemisel pole mõtet. Naised teevad endale kaloreid lugedes hoopis karuteene.

Mida söömise juures siiski jälgima peaks?

Kõik saab alguse geneetikast ehk siis sellest, millele on programmeeritud sinu organism. Elu jooksul toimub selle programmi korrektuur ühes või teises suunas. Palju sõltub toiduainetest, mis võivad soodustada saledust või siis vastupidi, ja samuti toiduainete vastastikusest sobivusest. Sellepärast on toiduainete eraldi söömine küllaltki edukas süsteem, milles on raske eksida. Kui aga süüa koos kahte mittesobivat produkti, siis ühel hetkel ongi tulemuseks tüsedus.

Nastja, kuidas sa ise oma perele süüa teed?

Mina teen süüa tunnete ja intuitsiooni järgi. Kalorite hulk ei mängi siinjuures mingit rolli. Ma ei poolda nälgimist ja ei mäleta, et oleksin kasvõi korra oma elus jätnud vahele hommikusöögi või lõuna. Mis puutub üldistesse reeglitesse, siis praktiliselt kõik vürtsid soodustavad mitterasvumist. Kõige rohkem kehtib see tüümiani, aniisi, köömnete ja teiste teravate vürtside kohta. Aniis on üldse üks huvitav vürts, väga kasulik naistele mitmetel põhjustel ning toimib ka armujoogina.

Kuidas on lood magustoitudega?

Ma ei söö liha ega ka magusat. Lihtsalt ei isuta. Aga kala maitseb mulle väga. See tuunikala, mille olete mulle täna valmistanud, näeb välja suurepärane.

Kuidas on lood spordiga?

Spordiga on mul lood nii nagu on, vanemad ei kasvatanud minust spordiarmastajat, meil ei tegelenud keegi spordiga, oleme pigem selline loominguline perekond. Vahel käin siiski ka trennis, kuid aeroobsed pingutused mulle ei meeldi. Pigem eelistan ta joogat või pilatest. Üldse on venitusharjutused figuurile väga kasulikud ja seda sellest hoolimata, et väliselt võiks ju tunduda, et suurt füüsilist pingutust ei ole. Kodus seisab meil velotrenažöör, mida kasutan. 

Pikemat intervjuud nõid Nastjaga loe ja vaata nädalavahetuse Õhtulehe veebist ja paberlehest.