Norweigan Breakaway; Anu Saagim; laeva kapten Dan Svensson; kruiisilaev
Inimesed
14. mai 2018, 23:48

Norwegian Breakaway randus Tallinna Vanasadama kai ääres

ÕL VIDEO JA PILDID | Luksuslik päev Euroopa ühel suurimal kruiisilaeval (15)

Puhkus – see on aeg jalad seinale visata ja argimured koju jätta. Just seda koos hiiglaslikes kogustes lõbusate ja meeldejäävate hetkedega pakubki Norwegian Breakaway, mis selle nädala alguses peatus ka Tallinna Vanasadama kai ääres. 
Kruiisilaeva on kaunistanud hetke üks populaarsemaid New Yorgi kunstnikke

Norwegian Breakaway kodusadamaks on New York, kuid hetkel korraldatakse üheksapäevaseid kruiise Balti- ja Põhjamaades. Teekonda alustatakse Kopenhaagenist, sealt liigutakse edasi Warnemündesse, Tallinnasse, St. Petersburgi ning sealt Helsingi ja Stockholmi kaudu tagasi Kopenhaagenisse. Reis kestab kokku üheksa päeva ja hüttide hinnad algavad tuhandest eurost. Hinna sees on söök, jook ja kergemad alkohoolsed joogid. Euroopa mõistes on tegemist ühe suurima kruiisilaevaga, mille pikkus on 325 meetrit ja mis mahutab ligi 5000 reisijat. Laeval on personali tuhande inimese ringis.   

Mainimata ei saa jätta, et 2014. aastal pärjati ettevõtet Euroopa parima kruiisifirma tiitliga ja seda juba seitsmendat aastat järjest. Samal aastal toodi teist aastat järjest koju ka Kariibi mere parima kruiisifirma tiitel. Kui see ei anna tunnistust, et tegemist on hea, laheda ja armastatud kruiisifirmaga, siis mis veel.

Vaid Norwegian Breakawayle omane Freestyle Cruising on kõige unikaalsem kruiisikogemus, mille eesmärgiks on pakkuda maksimaalset valikuvabadust. Kas valid Aasia või Itaalia köögi, piduliku või vabas vormis õhtusöögi, einestad vara või hilja, vanade sõpradega või uute tuttavatega – see on sinu valik. Laevas on 27 unikaalset restorani, 22 baari, lisaks hulgaliselt kohvikuid ning isegi pagarikoda, kus küpsetatakse suus sulavaid maiuseid. 

Loomulikult ei puudu laevast ka diskoteek, kasiinod, jõusaalid, golfiväljakud, turnimisseinad, korvpallisaal, seikluspark, üüratu veepark, suured ja väikesed basseinid, mullivannid, raamatukogu, kinosaal, kunstigaleriid, ballisaal, ilusalongid, kümned tax free poed. Paljudes restoranides ja baarides on õhtuti live-esinemised, laeva uhkeimas ballisaalis võib näha isegi kuulsaid Broadway etteasteid. Et vanemad saaksid aja maha võtta, siis on laeval ka lastehoid ning põnevad huviringid teismelistele. 

Norwegian Cruise Line on ideaalne valik lastega peredele just eespool mainitud võimalikult vaba keskkonna ja laeval olevate suurte valikuvõimaluste poolest. Lisaks leiab laevast ka suuremal hulgal ühendatavaid kajuteid, mis on suurte perede seas väga populaarsed.

Laeva rootslasest kapten Dan Svensson nimetab kruiisilaeva lendavaks puhkekoduks. Eestit väisas mees esimest korda ja kiitis taevani Vanasadama kaid, kuhu oli lihtne nii pompööse laevaga randuda.   

Loomulikult ei saa üle ega ümber ka vip-tsoonist Haven, kus hüttide hinnad algavad 5000.- eurost. Selles tsoonis on omad basseinid, baarid lounge`id, restoranid, saunad, puhkenurgad ja palju muud põnevat.  

Vip-tsoon