Triinu Akimseu ehk Printsessi-TriinuFoto: Erakogu
Inimesed
15. mai 2018, 00:15

Kohe esimest korda emaks saav Printsessi-Triinu: nii hea on tunda end kuningannana (41)

Emadepäeva tuules on just õige aeg rääkida Eesti kaunitarist, kes eelmisel aastal maailma ilusaimaks naiseks valiti. Triinu Akimseu, meile rohkem tuntud kui Printsessi-Triinu, võitis iludusvõistluse Mrs. Worldwide 2017 iludusvõistluse. Seejärel ilmus temast suur artikkel ajakirjas „World Class Beauty Queens Magazine“, kus ta valiti septembrikuu kaanestaariks.

Triinu Akimseu on endine Triinu Hoolma ehk Printsessi-Triinu. 

Triinu on osalenud mitmel iludusvõistlusel ka varasematel aastatel ning tuntud isegi mitmest tõsieluseriaalist. Tuntuim neist ilmselt "Unistuste printsess", kust pälviski hüüdnime Printsessi-Triinu. Kaunitar on olnud ka menukas Playboy modell. 

Triinu Akimseu ehk Printsessi-Triinu - „Mrs. Worldwide 2017“ 

Toome lugejateni lühikokkuvõtte intervjuust:

Triinu Akimseu: Kasvasin üles väikeses kalurikülas, kus oli ainult 100 elanikku. 21aastaselt sai minu kireks kosmetoloogia, mis ühendab ideaalselt ilu ja kunsti. Kosmeetikakoolis õppimine õpetas mulle ka üleüldist tervisliku eluviisi järgimist, millele olen truuks jäänud tänaseni. Mul avanes võimalus sellel alal töötada ka Hiinas, Macaul.

25aastaselt abiellusin oma abikaasaga, kes on tänaseks minu kõige parem sõber. Temaga koos elasime mitmed aastad Hawaiil, seejärel Washingtonis. Kuna minu abikaasa töötab USA mereväes, siis hetkel täidab ta oma missiooni Jaapanis, kus me peatume Okinawa saarel vähemalt kolm aastat.

Mul on palju olnud võimalusi töötada fotomodellina ja see andiski mulle julguse osaleda ka Tiina Jantsoni poolt korraldataval Missis Estonia iludusvõistlusel, kuhu sõbrad mul väga soovitasid minna. Sealt sain juba edasi võimaluse esindada Eestit Mrs. Worldwide'i võistlusel Singapuris. Minu mees oli selle üle väga uhke ja toetas mind igati.

Missisevõistlused on väga hea võimalus tuua naise igapäevaellu tagasi põnevust ja glamuuri, kui ta on aastaid jaganud end kodu, mehe, laste ja töö vahel. Nii hea on tunda ennast laval tõelise kuningannana. Samas oli suurel iludusvõistlusel osalemine minu jaoks ka üsna stressirohke. Olen perfektsionist ja tahan anda alati endast parima, millega ka ise rahul oleksin.

Võistluse ettevalmistuste tegemiseks kaasasin Ameerikas elava moekunstniku Tatiana Cole'i, kes õmbles mulle kogu vajamineva garderoobi. Tema kleidid on tõeliselt kaunid kunstiteosed.

Mrs. Worldwide 2017 võit oli minu jaoks nii šokk kui ka ääretu õnnetunne. Minust sai korraga eeskuju paljude maailma naiste jaoks, mis kohustab mind veelgi rohkem iseenda kallal tööd tegema ning panustama ka heategevusse ja nõrgemate abistamisesse.

Triinu Akimseu ehk Printsessi-Triinu

Mrs. Worldwide tõi ka minu isiklikku ellu pöörde. Olen nüüd kohe saamas esimest korda emaks ja ootan seda hetke juba suure õhinaga. Oleme abikaasaga selle üle väga õnnelikud. Rasedus on kulgenud üsna vaevaliselt, sest sellega on kaasnenud kõikvõimalikud kõrvalmõjud. Teen sügava kummarduse kõigile naistele, kes raseduse ajal peavad hoolitsema juba olemasolevate laste ja kodu eest ja veel töölgi käima.

Triinu Akimseu ehk Printsessi-Triinu koos kaasaga

Mind on õnnistatud fantastilise mehega ja meid ümbritsevad toredad inimesed, kes on aidanud mul selle suure elumuutusega kiiresti kohaneda. Oleme mehega plaaninud, et aasta pärast võiks isegi juba teise lapse peale mõelda ja kolmanda lapse tahaksime võimalusel adopteerida Eestist.

Triinu Akimseu ehk Printsessi-Triinu

Missis Estonia võistlusel osalemine muutis minu elu ja tõi kaasa fantastilisi võimalusi. Mingitel põhjustel arvatakse Eestis, et iludusvõistlused on oma aja ära elanud. Maailmas on aga täiesti vastupidine suhtumine. Osalejad on tihtipeale oma töös väljapaistvad ärinaised, teaduslikke kraade omavad spetsialistid või ka lihtsalt emad, kes mitme lapse kasvatamise kõrvalt on ikka jäänud imekauniks naiseks. Osalejad saavad nendelt võistlustelt väärtuslikke kontakte, neile avanevad uksed reklaamimaailma ja nad saavad saavad oma ellu uusi väljakutseid, millest varem ei osanud unistadagi.

Seega soovitan naistel end kokku võtta, sest kellel poleks südamesopis salasoovi end kuningannana tunda. Just praegu on Tiina Jantson kuulutanud välja osavõtjate eelregistreerimise selle aasta missisevõistlusele. 

Triinu Akimseu ehk Printsessi-Triinu

Minu sõnum naistele on: "Väärtustage ennast rohkem! Te olete ilusad, targad ja tublid, suudate oma vaimse tugevusega liigutada mägesid, olles  samas õrnad ja haavatavad. Te annate mehele ja lastele kodu, töötate enda karjääri edendamisel, jõuate tegeleda kõigega – see kõik teeb naisest jumalanna, keda mehed peaksid kätel kandma. Vähemaga ei tohiks leppida, sest kõige muuga saate ka ise hakkama!“

Triinu Akimseu ehk Printsessi-Triinu